x

Turboweekend og Oh Land deler scene til Grøn Koncert

Turboweekend og Oh Land deler scene til Grøn Koncert

I sidste uge blev det første navn til Grøn Koncert 2015 offentliggjort – Tina Dickow med Søren Huss. Nu kan sløret løftes for endnu et storslået musikalsk møde. To af Danmarks helt store navne i den yngre afdeling vil nemlig være at finde på den samme scene denne sommer: Turboweekend & Oh Land (billedet).

Oh Land var ikke i tvivl, da hun blev foreslået at dele scene med Turboweekend-drengene: "Det var selvfølgelig et ja fra mig. Jeg kender dem personligt og elsker deres musik. Og så har vi jo fulgtes ad i mange år, da vi slog igennem nogenlunde samtidig."

Turboweekend var heller ikke i tvivl om, hvorvidt de havde lyst til at samarbejde med Oh Land. For kvartettens vedkommende er det især det musikalske fællesskab med Oh Land, der er tiltalende. Forsanger Silas Bjerregaard forklarer: "Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi genremæssigt begge ligger i periferien af det, Grøn Koncert-publikummet er vant til. Så det gav god mening, at vi slog pjalterne sammen. Desuden blander vi begge akustiske og elektroniske elementer – både live og i studiet – og vi befinder os også begge i yderkanten af poppen."

Bassist Morten Køie uddyber: "Det handler også om, at der er en god kontrast imellem os. Vi har noget testosteron, og så er hun jo meget smuk."

"Ja, og vi er fire grimme drenge," tilføjer Bjerregaard med et grin.

Oh Land er enig i, at kontrasten kommer til at spille en vigtig rolle i kombinationen af de to navne: "Det bliver spændende at synge sammen med Silas. Jeg tror, vores stemmer vil klæde hinanden godt, og det bliver sjovt at have det maskuline med i mit univers."

De øvrige navne, der skal spille på Grøn Koncert 2015, offentliggøres hver tirsdag i de kommende uger. Turnéen begynder i Kolding den 16. juli og slutter den 26. juli i København, og vil traditionen gæste otte danske byer. Årets fire konferenciers er også netop blevet offentliggjort. På Grøn Scene får gæsterne i år fornøjelsen af at opleve Jacob Haugaard og Simon TJ i samspil. Det er Jacobs 26. gang som konferencier på Grøn Koncert, og Simon, der selv har muskelsvind, har været hans faste medvært de sidste år, og i år fejrer han sit fem-års jubilæum.

På P3 Scenen bliver det Sara Bro og David Mandel, der skal byde det grønne publikum velkommen og præsentere de forskellige kunstnere. Sara og David er begge værter på P3, hvor de alle hverdage kan opleves i programmerne Go' Morgen P3 og Gandhi. Grøn Koncert 2015 bliver Sara og Davids tredje år som konferenciers.

Herunder kan du se Turboweekend fortælle om deres forventninger til årets Grøn Koncert:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA