x

Mykki Blanco dropper rapkarriere for at blive journalist

Mykki Blanco dropper rapkarriere for at blive journalist

"Jeg har besluttet at forfølge en passion, jeg har haft længe," siger poeten, rapperen og skuespilleren Mykki Blanco til amerikanske The Advocate. Nu vil den alsidige kunstner være journalist med fokus på temaerne køn og seksualitet i stedet for at dyrke musikken.

For Blanco, som blev kendt i 2012 med singlen "Wavvy", har det længe været et tema at lege med kønsrollerne. Multitalentets rigtige navn er Michael David Quattlebaum Jr., Mykki Blanco er kunstnernavnet og "den kvindelige side af ham", og rapperen ønsker da også at blive omtalt som "hun".

"Jeg synes ikke, det er fascinerende at være rapper," skrev Blanco i mandags på Facebook."Som journalist vil jeg skrive om steder og kulturer, som mange ikke kender og uddanne mig selv i deres kønspolitik, så jeg måske en dag bliver i stand til at influere vores verden på en måde, man ikke kan gennem en musikvideo".

"Jeg er entertainer, men jeg er også tænker og skribent," siger Blanco til The Advocate.

Homoseksualitet og homoseksuel kultur er det, der interesserer Blanco, som allerede i denne passions navn har rejst meget rundt i verden. Inden længe går turen til Nepal, hvor hun vil udforske den såkaldte tredjekøns-gruppe "Meti", og sidenhen vil den vordende journalist uddanne sig inden for sociologi og kønsstudier.

I 2014 optrådte Mykki Blanco på Distortion i København. Se en omtale her

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA