x

Musikere omkommet i flystyrtet i Frankrig

Musikere omkommet i flystyrtet i Frankrig

To internationalt kendte operasangere skal angiveligt have været ombord på det fly, som styrtede ned i Alperne i går. Tyske Oleg Bryjak og Maria Radner er blandt de døde, beretter New York Daily News.

Begge operasangere spillede med i en spansk opsætning af Wagners "Siegfried" på scenen ved Gran Teatre del Liceu i Barcelona. De var, ligesom de cirka 150 andre passagerer ombord på flyet, på vej fra Barcelona til Tyskland.

Oleg Bryjak, 54 år, var ved at opøve sin rolle som Alberich i den spanske Wagner-opsætning. Han har været medlem af Deutsche Opera am Rhein i Düsseldorf og har spillet med i mange internationale opsætninger på scener i blandt andet Berlin, Chicago, London, Los Angeles, Paris, Saou Paulp og Tokyo.

- Vi har mistet en fantastisk artist og en vidunderlig person i Ole Bryjak, siger Christoph Meyer, som er regissør på opsætningen i Barcelona, til New York Daily News.

Maria Radner, 34 år, debuterede i 2012 på Metropolitan Opera ved at synge otte forestillinger af "Götterdämmerung". Her oplevede hun stærkt voksende popularitet over de næste tre år. Hun skal angiveligt have været sammen med sin mand og deres fælles barn på flyet.

Her kan du høre og se et klip fra "Götterdämmerung": 

Her kan du se Oleg Bryjak, sammen med andre operasangere, i Wagners "Das Rheingold": 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA