x

Roskilde offentliggør fuldt program: Kendrick Lamar øverst på plakaten

Roskilde offentliggør fuldt program: Kendrick Lamar øverst på plakaten

Den rekordsættende amerikanske rapper Kendrick Lamar er blandt 85 nye navne, der nu afsløres til Roskilde Festival 2015. Se alle navnene her forneden samt årets line-up trailer.

Han får følgeskab af internationale profiler som Nicki Minaj, Ryan Adams, Die Antwoord, Einstürzende Neubauten og Father John Misty, mens Africa Express inviterer til musikalsk topmøde mellem verdensdelene med over 100 musikere på scenen. Nye danske navne tæller Marie Key på Orange Scene og Rangleklods, mens Lars H.U.G. skaber et helt særligt show udelukkende for Roskilde Festivals gæster.

Nyt navn øverst på plakaten er den 27-årige amerikanske rapper Kendrick Lamar, der netop har slået verdensrekorden i antallet af streaminger på et døgn. Hans overvældende og kompromisløse nye album "To Pimp a Butterfly" blev streamet næsten 10 millioner gange på et enkelt døgn, da det udkom 16. marts. På kort tid er pladen hædret verden over som et genre-definerende hovedværk inden for hiphoppen. I GAFFA modtog den prompte seks ud af seks stjerner af musikanmelder Michael José Gonzalez under overskriften: "Var det årets bedste hiphop-album, der lige landede en uge for tidligt der?"

I 2015 indgår Kendrick Lamar i et trekløver af helt unge hovednavne sammen med Disclosure og Florence + The Machine, der har til fælles, at de tidligt i deres karrierer mødte Roskilde Festivals publikum, da forventningerne og scenerne var meget mindre.

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger om offentliggørelsen af plakaten:

"Vi er stolte over at præsentere et program, hvor en ny generation af hovednavne som Kendrick Lamar, Disclosure og Florence + The Machine med garanti kommer til at overrumple og vinde endnu flere fans, samtidig med at ikoner som Paul McCartney, Pharrell Williams og Muse vil levere de helt store festbrag på Orange Scene."

"Musikgruppens seks bookere har bogstavelig talt rejst verden rundt i det seneste år for at spotte kunstnerne til årets plakat, så det er et kæmpeklimaks endelig at kunne præsentere vores 166 bud på den mest aktuelle, genredefinerende og udfordrende musik i 2015. Vi forsøger især at pege frem mod nye uudforskede territorier og spotte morgendagens stjerner, og vi er sikre på, at Roskilde Festival 2015 både kan forpuste og inspirere de nysgerrige musikelskere."

"Det er vigtigt for os at fastholde Roskilde Festival som en slags talentfabrik, der er med til at løfte de unge og ukendte kunstnere. For det er ofte dem, der er med til at give de mindeværdige og overraskende oplevelser, der rykker ved både kunstnere og publikum. Internationale navne som St. Vincent og Disclosure har før oplevet stor entusiasme fra vores publikum, da de var nærmest ukendte, og danske navne som Marie Key, Suspekt og The Minds of 99 debuterede på vores allermindste scener og tager i 2015 springet til Orange Scene."

Urbane og elektroniske artister som Nicki Minaj, Die Antwoord, Kygo, DJ Mustard, iLoveMakonnen og Dixon viser, at vejen til global berømmelse og nye fans går via internettet og sociale medier i disse år. Og samtidig fortæller rutinerede kunstnere som Ryan Adams, Father John Misty, Thåström og Veronica Maggio, at den klassiske sangskriverkunst har det aldeles glimrende i 2015.

Det bliver intet mindre end et musikalsk topmøde mellem verdensdelene, når Africa Express inviterer over 100 musikere fra nær og fjern til en fem timer lang jam-session i nattetimerne på Arena.

Find billetter via GAFFA Live eller bestil GAFFA Camp inkl. opstillet telt og billetter her.

Se de 85 nye navne her:

KENDRICK LAMAR, AFRICA EXPRESS, DIE ANTWOORD, DJ MUSTARD, EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN, FATHER JOHN MISTY, HOT CHIP, MARIE KEY, NICKI MINAJ, RYAN ADAMS, THÅSTRÖM, TIMBUKTU & DAMN!, VERONICA MAGGIO, ALL PIGS MUST DIE, ANTEMASQUE, BARGOU 08, CHANCHA VIA CIRCUITO, CHOUK BWA LIBÉTE, COMMUNIONS, DECAPITATED, DJ MAM, DREAMERS' CIRCUS, DRENGE, EGYPTRIXX, EZRA FURMAN, FAT WHITE FAMILY, FOXYGEN, GRETCHEN PETERS, JOANNA GRUESOME, JUNGLE, JUPITER & OKWESS INTERNATIONAL KAYTRANADA, KEVIN GATES, KIPPI KANINUS, LARS H.U.G. - SPECIAL SHOW, LINDIGO, LUST FOR YOUTH, M.A.K.U. SOUNDSYSTEM, METÁ METÁ, THE MOUNTAINS, OQUADRO, PEDE B & DJNOIZE, PERFECT PUSSY, PERFUME GENIUS, THE POLYVERSAL SOULS, POWELL, RANGLEKLODS, SANTIAGO, SARABI, SEINABO SEY, SELVHENTER, SOAK, SONGHOY BLUES, SPIDERGAWD, WARM GRAVES, WE LIKE WE, WHOMADEWHO, THE ATTIC SLEEPERS, BENAL, BLACK BOOK LODGE, BROEN, EERO, JOHANNES ELIAS, FARAO, FAY WILDHAGEN, GOOMS, HEY ELBOW, JOSEFIN ÖHRN + THE LIBARATION, LORD SIVA, LOWLY, MOLLY, MOLOTOV MOVEMENT, OCTOBER DANCE, O'HARA, PISS VORTEX, SAINT CAVA, SA'RA CHARISMATA, SMERZ, $USHI X KOBE, THRKNGS, TÅRN, THE VINTAGE CARAVAN, VÖK, YOUNG DINOSAUR, YOUNG KARIN

Se årets Line-up trailer her:

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA