x

R.E.M., U2 og Green Day fortolker John Lennon-sange

R.E.M., U2 og Green Day fortolker John Lennon-sange

To af verdens mest politisk aktive bands R.E.M. og U2 står i spidsen af artister, der fortolker John Lennons-sange på velgørenhedsalbummet ”Instant Karma: The Campaign To Save Darfur”, der udsendes den 12. juni. Blandt de øvrige artister kan der i skrivende stund nævnes Green Day, Christina Aguilera, Jack Johnson, Snow Patrol, Corinne Bailey Rae, Regina Spektor, The Postal Service, Black Eyed Peas, The Cure, Yousou N’Dour, Willie Nelson, Big & Rich og Aerosmith.

Det er bestemt ikke første gang, at Beatles-filantropens sange bliver brugt i velgørenhedsmæssig sammenhæng, og i øvrigt kan det nævnes at Yoko Ono har givet afkald på alle royalties i den gode sags tjeneste.

Albummets førstesingle bliver R.E.M.s version af ”#9 Dream” oprindeligt at finde på ”Walls And Bridges”-albummet fra 1974. Og som om en ny R.E.M.-optagelse ikke var interessant nok, så markerer udgivelsen faktisk første gang, at bandets originale trommeslager Bill Berry medvirker på en R.E.M.-indspilning i 10 år (hvilket føjer til spekulationerne om, at Berry er på vej tilbage som fuldgyldigt medlem af bandet, der netop er på vej i studiet med produceren Jacknife Lee, kendt for sit arbejde med U2, Snow Patrol, Bloc Party og danske The Raveonettes.) Sangen kan downloades digitalt fra i dag, så hold øjnene klistret til iTunes, eller følg YouTube-linket i bunden af siden til et stream af sangen.

”#9 Dream” med R.E.M.

Mere om albummet


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA