x

Zulu Awards: Og vinderne er...

Zulu Awards: Og vinderne er...

Se masser af billeder fra showet

Kendisserne kom dryssende ned ad den røde løber en time, før showet for alvor gik i gang. Kulden blev ignoreret, da kostumerne skulle vises frem ,og kameraerne blev flirtet med. Fotograferne ventede spændt på MØ og Medina, som ankom "fashionably late", så der var nok tid til pæne poseringer af Christopher og Kesi, som også lukkede aftenens show.

I år var værten Danish Dynamites Martin Høgsted, også kendt som manuskriptforfatteren på Live fra Bremen. Publikummet blev varmet op med godt humør, mens der blev gjort klart til at få afsløret hvem folkets favorit blev denne gang.

Tryllekunstneren Rune Klan gik på scenen med Sami Darr for at præsentere årets nominerede nye danske navne. Vild $mith, Scarlet Pleasure, S!vas, Mendoza, og The Minds of 99, som i år åbner Orange Scene, var de valgte danske musiktalenter.

Kongen af poppen

Folks elskede hits var i 2014 "Kongens Have" (TopGunn), "Karma" (Burhan G. Ft. L.O.C.), "Søvnløs" (Kesi), "Happy Home" (Hedegaard ft. Lukas Graham) og "Jalousi" (Medina). TopGunn gik hjem med prisen, hvilket han "slet ikke havde set komme".

-  Jeg sidder ved siden af Medina! Tak for at Danmark har talent for at skaffe mig 3.000 nye followers. Jeg har aldrig vundet en pris før.

Bag kulisserne takkede Oliver sin mor, fordi hun jo er "del af sangen". Bag scenen stod MØ også, som blev spurgt om hun nogensinde har været kassedame før. "Nej, jeg har hængt jakker op," blev der leet af den nu internationale stjerne.

Vild $mith var aftenens første performer, og de havde taget engle med på scenen.

MØ, Musik og Kvinder

Ruben Søltoft og Claes Quaade stod for at overrække årets kvindelige kunster.

"Citybois er desværre ikke blandt de nominerede," joker de før Medina, MØ, Barbara Moleko, Oh Land og Stine Bramsen bliver præsenteret på skærmen.

"Jeg savner den gammeldags tamponkuvert," grinte drengene, mens de bankede prisen mod bordet for at kunne afsløre årets åbenlyse vinder MØ, som ytrede:

- Det er surrealistisk, at I gad stemme på mig!

De populære mænd

Lige efter var det mændenes tur til at blive annonceret af Mick Øgendahl og tv-værten Sarah Grünewald. Blandt de nominerede var Burhan G, Christopher, TopGunn, Suspekt og Ukendt Kunstner. Pigerne pev, da Christopher blev inviteret på scenen og lovede, "at der er en ny plade på vej".

Cisilia præsterede en farverig optræden med sangen "Vi To Datid Nu".

Årets danske radioprogram og TV-serie

Medina og Stephania præsenterede radioprisen, hvor de nominerede var Ghandi (P3), Formiddagen (P6 Beat), Bæltestedet (Radio 24/7), Go' Morgen (P3), og Din Morgen med Bo & Søren (Din Radio Silkeborg). Medina mente, at "når man først har lavet, hvad der føles som tusind radiointerviews, bliver man hurtig god til at finde ud af hvem der er dygtig og hvem der ikke er." Prisen gik til Go' Morgen på P3, som brugte scenetiden til at lave en menneskepyramide formet som en cykel.

"Tak til Monte Carlo, fordi I ikke længere sender radio. Så er der priser til os! Og pindsvin kan ikke tåle mælk, de skal have vand," mindede Sara bro os om.

Årets originale TV-program blev præsenteret af Martin Nørgaard, og de nominerede var "Kurs mod fjerne kyster" (TV2), "Diverse meddelelser" (DR1), "Live fra arkivet" (DR3), "Turbomodul" (ZULU), og "Jeg er Christopher" (DR3). Beha-familien endte med at sejle væk med prisen.

TopGunns passionerede performance af "Veninder" følger for et mindre imponeret publikum i Metro-byggerie

Årets TV-serie, præsenteret af Jonatan Spang, som gik til "Sjit Happens", der takkede alle som havde fået færre stemmer end dem.

Cecilie Lassen og den kårede vinder Jonathan Harboe stod for at overrække prisen til årets vært, hvor de nominerede var Adam Duvå Hall, Sofie Linde, Tobias Dybvad, Tine Müller, Esben Bjerre og Peter Falktoft. Dybvad var der desværre ikke til at modtage prisen, men han efterlod en venlig videohilsen.

Medina præsterede noget af en halvslatten performance af "Når intet er godt nok" – selvom lyden var ringe under hele prisuddelingen, var det playback, som afgjorde skuffelsen her.

Årets skuespiller og danske film

Mille Dinesen, som vandt årets skuespiller til sidste Zulu Awards for hendes rolle som Rita, stod for at præsentere de nominerede i år. Bebiane Ivalo Kreutzmann, Trine Dyrholm, Danica Curcic, Jakob Oftebro var blandt folks favoritter, men Mads Mikkelsen vandt. Glæd dig til hans takketale, som vi fik via video.

Scarlet Pleasure ft. Burhan G. blev aftenens mest spændende show med masser af energi, tiltalende trommelyde og Michael Jackson-inspirerede bevægelser.

Magnus Millang annoncerede aftens hovedpris, Årets Danske Film, og vinderen blev efterfølgeren af sidste års vinder, nemlig Mikkel Nørgaards "Fasandræberne". Thrilleren med Nikolaj Lie Kaas og Søren Pilmark er baseret på Jussi Adler-Olsens roman om det brutale mord på et tvillingepar.

Aftens sidste kategori "Det vil alle sammen grinte af" blev præsenteret af Charter McCloskey og Lars T. Therkildsen og prisen gik til Breinholt og Brygmann.

Zulu Awards blev sluttet af med guldkonfetti, kvalitetsrap performet af L.O.C., Kesi som hoppede rundt i hvid badekåbe og Moleko, hvis mikrofon ikke virkede.

Se masser af billeder fra showet 

Se alle 11 vindere nedenfor.

ÅRETS NYE DANSKE NAVN S!vas
ÅRETS HIT Kongens Have - TopGunn
ÅRETS KVINDELIGE KUNSTNER MØ
ÅRETS MANDLIGE KUNSTNER Christopher
ÅRETS RADIOPROGRAM Go' Morgen P3
ÅRETS ORIGINALE TV-PROGRAM Kurs mod fjerne kyster
ÅRETS TV-SERIE SJIT Happens
ÅRETS TV-VÆRT Tobias Dybvad
ÅRETS SKUESPILLER Mads Mikkelsen
ÅRETS FILM Fasandræberne
DET VI ALLE SAMMEN GRINTE AF Breinholt og Brygmann får stød


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA