x

Svenske 80'er-rockere til Danmark

Svenske 80'er-rockere til Danmark

Med over ti album og endda et nyt et af slagsen i bagagen besøger svenske Europe atter Danmark til efteråret. Det sker med to koncerter på henholdsvis Posten i Odense lørdag den 19. september og Amager Bio i København mandag den 21. september.

Svenske Europa blæste verden omkuld, da de i 1986 udsendte "The Final Countdown", bandets tredje album, som skaffede dem det internationale gennembrud. Både albummet og titelsinglen solgte flere millioner eksemplarer på verdensplan og lå nummer et på hitlisterne i 26 lande. 26 år senere var de klar med album nummer ni og tager i den forbindelse på en omfattende verdensturné.

Bandet, der siden genforeningen i 2004 har været semiaktive udi kunsten at udgive nye album, har lydmæssigt fået lidt mere metallisk kant siden de puddelhårs- og læderbukse-befængte 80'ere. Dog kan de nok ikke se sig fri for at levere "The Final Countdown". 

I denne måned er Europe albumaktuelle med "War of Kings", der ifølge GAFFAs musikanmelder Keld Rud er deres tungeste udspil til dato. Han kvitterer med tre stjerner og skriver: "Det er først og fremmest bandets begejstring for Deep Purple og Black Sabbath, der skinner igennem og udmønter sig i nogle gevaldige betonklodser af riff, som bliver understøttet af et ildevarslende orgel, der fremstår som en værdig hyldest til nu afdøde Jon Lord." 

Billetter til koncerterne er i salg og kan skaffes via GAFFA Live

Lad os da lige tage klassikeren over dem alle med det synth-riff. Her er "The Final Countdown":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA