x

Marie Frank er ude med dansksproget album

Marie Frank er ude med dansksproget album

Marie Frank er tilbage med albummet Kontinua, og denne gang har hun skiftet de engelske tekster, hun ellers mestrer så godt, ud med danske gloser. Noget, hun har taget tilløb til i et godt stykke tid. Faktisk lige siden hun lavede en version af C.V. Jørgensens Entertaineren til en temaaften på DR2 tilbage i 2006.

– Det har i højere grad end nogensinde været en proces med at stå og kaste følelser, farver og stemninger på et blankt lærred. Dansk er svært, og jeg har aldrig sunget professionelt på dansk før. Men jeg kan høre, at der er kommet noget mere af mig selv ind i musikken. Jeg kan høre flere faser af mit liv – i skolegåden, omkring lejrbålet, på gaden i New York som singer-songwriter, på højskole. Der er bidder af det hele. For eksempel min gamle guitarlærerinde Dorthe, der både lærte mig Donovan og Bob Dylan, men hendes drøm var egentlig at blive bakkesangerinde, så hun lærte mig også alle mulige viser, der på en eller anden måde har fundet vej til teksterne hist og her. Linjer fra forskellige sange har fået lov til at komme med, og jeg har prøvet at give plads til flere facetter af mit liv, så det danske er kommet mere naturligt, fortæller Marie og giver en forklaring på nogle af temaerne i sangene.

– Det har været en ny måde at skrive på. Jeg er det her sted i livet, hvor jeg er 41, jeg har to børn, og som kunstner er jeg spændt ud mellem dagligdags banaliteter, hvor jeg ikke er så meget på farten. Da jeg var i 20'erne og 30'erne, kunne jeg bevæge mig ud og søge inspirationen og historierne, mens det denne gang mere har været en undersøgelse af de ting, der foregår omkring mig, som for eksempel vennepar, der går fra hinanden, selvom man aldrig troede det skulle ske, og den påvirkning, det har på, at man pludselig kan komme til at se det, man selv har, som meget skrøbeligt. Pladen hedder Kontinua, der beskriver en næsten umærkbar bevægelse mellem to yderpunkter. Og teksterne kredser om bevægelse, men det er bevægelser i parforholdet og i de nære relationer.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA