x

#Selvgjort – ny musikplatform skal skabe mere lyd

#Selvgjort – ny musikplatform skal skabe mere lyd

Det er kooperativet Nørrebrew og deres energi iste kaldet maté maté, der står bag musikplatformen, og og håbet er, at #SELVGJORT kommer til at danne en nyskabende ramme om musikvideoer, indspilninger, fester, udstillinger, interviews og koncerter, hvor upcoming musikere, kunstnere, festfolk og "gamle ræve" kan samarbejde. Der er ingen ydre grænser for, hvilke projekter platformen kan rumme. Udgangspunktet er at der skal være tale om et selvgjort projekt, der er født med lige dele entusiasme og begrænsede ressourcer.

Magnus Luca, direktør for Nørrebrew og maté maté udtaler: "Nørrebrew og maté maté er udover et stærkt venskab, et produkt af en passion for fest, musik og nyskabende projekter. Derfor rækker de kreative ambitioner også længere end selve isteen. #SELVGJORT handler om at finde projekter og kunstnere, der tænker ligesom os, hvor vi kan hjælpe hinanden til at nå nye mål og gå nye veje. Det er helt afgørende, at begge parter kreativt kan se en fordel i det produkt, som vi sammen laver. Vi ønsker at hjælpe hinanden og skabe mere lyd, ikke at finde reklamesøjler."

Fra Nørrebro til Aalborgs by

De første projekter er kommet til verden i samarbejde med Pladevennerne og Ham der Hasse.

Pladevennerne er et af Københavns største dj-kollektiver og fejrede sidste år 10 års jubilæum på den danske musikscene. Dj-kollektivet har sammen med #SELVGJORT indspillet den første udgave af Det Uendelige Mix, der løbende vil blive spillet videre på af nye kunstnere.

"Pladevennerne er et klasseeksempel på den tilgang til tilværelsen, vi også selv dyrker. De har kørt deres egen stil, bygget på energi og et stærkt venskab. Hos dem har fest og ballade altid været i centrum. Ud over vores personlige venskab er Pladevennerne et projekt, vi 100 procent kan spejle os i, og intet var mere naturligt end at starte vores nye projekt sammen med de her drenge."

I februar var maté maté og Ham der Hasse i studiet hos Maffi og Firehouse Sound. Projektet er det største indtil nu. Ideen var at skabe et nummer fra bunden, indspille, mixe og skyde musikvideoen samme dag.

Ham der Hasse er selv begejstret for samarbejdet: "Det er en fornøjelse at arbejde med holdet bag maté maté. For mig er det altid en fornøjelse at arbejde med ligesindede, og det betyder rigtig meget. Specielt når man laver et samarbejde med et brand på den måde og med noget, som trods alt i en eller anden forstand er et kommercielt projekt. Vi havde en skidehyggelig dag og aften i studiet, hvor vi skabte nummer og video på en enkelt dag fra scratch."

Magnus Luca supplerer og fortæller: "Vi har i mange år haft en forkærlighed for den danske dancehall, og Ham der Hasse har kørt sin egen fede stil, som vi længe har været imponeret af. For os var det kun et spørgsmål om tid, før vi blev nødt til at lave noget sammen med ham. Vi stak hovederne sammen, og udfaldet er blevet super fedt. Som det forhåbentlig også bliver afspejlet i videoen, så havde vi en fed dag, hvor tingene bare faldt på plads."

Det handler om at skabe noget SELV

#Selvgjort handler om stoltheden ved at skabe sine egne succeser og ikke mindst at hjælpe hinanden, så alle parter derigennem løftes. Kooperativet bag maté maté hedder Nørrebrew og består af 13 kammerater. Venskabet går tilbage til gymnasietiden og har siden været båret at fælles projekter – primært på den københavnske musik- og undergrundsscene.

Holdet bag har i mange år dyrket at lave sit eget og fører sine egne projekter ud i livet, for dem selv, og hvem der end ville deltage og hjælpe til.

Siden 2010 har gruppen været drivkraften bag festkollektivet SLUMSYSTEMET, som står bag et utal af fester, koncerter og arrangementer i den københavnske undergrund. Herunder kan nævnes den alternative Dxstortion-festival, som med fuldt koncertprogram, talrige scener, efterfester og 100 procent frivillig arbejdskraft løb af stablen simultant til Distortions vokseværk fra 2011-13.

Og med lanceringen af deres nye #Selvgjort bydes interesserede op til dans.

For mere information se www.matemate.dk og www.facebook.com/matemateDK


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA