x

Alternativt univers: Nirvana kunne have heddet Erectum

Alternativt univers: Nirvana kunne have heddet Erectum

I et nyt klip fra den kommende Kurt Cobain-dokumentar, "Montage of Heck", følger vi Cobains brainstorm for at finde det rette bandnavn. Det animerede klip er fundet via engelske The Guardian. Se det her forneden.

Nirvana var ikke umiddelbart førstevalget, og Cobain overvejede flere forskellige mulige bandnavne, før han ramte det, vi nu kender. The Reaganites, The Mandibles, Cold and Wet, Window Pain, Fecal Matter, Drugs For Sale og Erectum blev nøje overvejet. Sjovt nok er mange af disse navne senere blevet faktiske bandnavne for Nirvana-inspirerede kloner.

"Montage of Heck" følger rock-ikonet, fra han var en helt lille dreng, gennem de svære teenageår, til livet som en hel generations frontfigur som forsanger i grungebandet Nirvana. I filmen vil der være videoer fra alt fra Cobains to års fødselsdag til intime stunder med Courtney Love og datteren Frances Bean.

Familie, venner og musikkolleger har bidraget til filmen, ligesom den indeholder et båndet interview med Cobain til musikmagasinet Rolling Stone. Der bliver desuden anvendt animation i dokumentaren, der er instrueret af Brett Morgen med Cobains datter, Francis Bean, som executive producer.

"Montage of Heck" havde premiere på Sundance Film Festival i januar. Inden den bliver vist i amerikansk tv, vil der desuden blive udgivet en bog med stills af animationer fra filmen, sjældne fotografier og andet fra Kurt Cobains personlige arkiv. Instruktøren Brett Morgan lover desuden, at soundtracket til "Montage of Heck" kommer til at indeholde et 12 minutter langt akustisk nummer af Cobain, som aldrig er hørt før.

Filmen bliver vist i en række danske biografer fra 25.-27. april. Se klippet her - og overvej kort, hvordan verden ville have formet sig, hvis vi i 1992 havde fået "Nevermind" af bandet Erectum:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA