x

Ny sang: The National med solskin i ryggen

Ny sang: The National med solskin i ryggen

The National har løftet sløret for et nyt nummer, "Sunshine On My Back". Du kan høre den her forneden.

"Sunshine On My Back" er det første nummer fra de amerikanske melankolikere siden udgivelsen af "Trouble Will Find Me" fra 2013. Nummeret er da også hentet fra indspilningerne til netop det udspil, og det mærkes umiddelbart i lyden og stemningen, som naturligvis læner sig op af det storladne opus.

Matt Berningers stemme er svøbt i den melankoli, der er The Nationals kendetegn, og den lægger en slags dis foran den sol, sangtitlen ellers lover. Man kunne også bare spørge, hvor meget blænder solen egentlig, hvis den hviler på ens ryg?

Sidste år fortalte Berninger Gigwise om gruppens nye indspilninger: "Vi taler om at finde sammen engang i oktober, tage en lille pause og så sætte os sammen og skrive de nye sange i samme rum - hvad vi i øvrigt aldrig har gjort før. Vi har altid arbejde på små ting og sendt e-mails frem og tilbage. Vi har ikke nogen idé om, hvorvidt det vil virke for os, men det er så langt, vi er indtil videre med det nye album: vi prøver at planlægge og finde en ny tilgang. Det kan være, at vi fejler miserabelt, men så prøver vi bare på en anden måde."

"Trouble Will Find Me" var et pletskud fra The National. Det modtog fem stjerner af GAFFAs Michael José Gonzalez, der skrev: "Alt i alt forventeligt fremragende femstjernet sjette udspil fra The National." 

Sidste år indtog The National NorthSide, og her høstede de ligeledes en fem stjerners anmeldelse, denne gang fra GAFFAs Ole Rosenstand Svidt. Han hæftede sig ved, at gruppen måske gentog deres blåøjede melankoli. Det blev den dog ikke mindre bevægende af: "Og var dette en førstegangsoplevelse, var man formodentlig blevet blæst bagover."

Hør "Sunshine On My Back" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA