x

Portrætfilm om Joe Strummer

Portrætfilm om Joe Strummer

I 2002 døde den karismatiske forsanger fra The Clash af et hjertestop. Lidt ærgerligt, for den levende legende var på det tidspunkt godt kørende med sin gruppe Joe Strummer and the Mescaleros.

Heldigvis lever Strummers musik endnu, ligesom Strummer er foreviget på celloluid. Sidstnævnte er en ny dokumentarisk portrætfilm om The Clash-forsangeren et eksempel på. Den bærer titlen "Joe Strummer: The Future Is Unwritten" og viser aldrig før viste optagelser af sangeren og The Clash, samt studieoptagelser og arkivbilleder fra den populære sangers barndom.

Derudover er der interview med Joe himself, Martin Scorsese, Bono, Red Hot Chili Peppers og The Clash-guitaristen Mick Jones. Portrætfilmen er instrueret af Julien Temple, manden bag "Glastonbury" og The Sex Pistols-filmen "The Great Rock 'N' Roll Swindle".

Soundtracket til dokumentarfilmen udkommer på album den 14. maj og indeholder aldrig før udsendte sange af The Clash, samt numre fra Strummers andre projekter med The 101ers og The Mescaleros. Desuden kan man finde en række sange, der inspirerede Strummer og som genremæssigt spænder fra reggae til rock 'n' roll.

"Joe Strummer: The Future Is Unwritten" får premiere i Storbritannien den 18. maj, men hvorvidt filmen rammer de danske biografer eller ej, står hen i det uvisse. Om ikke andet kan man vente, til filmen udkommer på dvd.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA