Nyhed

Turnéaktuelle Den Sorte Skole: Her er fem kunstnere, vi lytter til lige nu

Den danske dj-duo er på turné og fortæller om nogle af deres inspirationskilder

 
Den danske dj-duo Den Sorte Skole er for tiden på Danmarksturné og har i den anledning fundet fem videoer med fem kunstnere, der inspirerede af. Se videoerne med duoens kommentarer nedenfor.
 
Den Sorte Skole kan opleves følgende steder:
8. april: Harder, Svendborg
9. april: Atlas, Aarhus
10. april: De Studerendes Hus, Esbjerg
11. april: Platform4, Aalborg
15. april: Pumpehuset, København
16. april: Pumpehuset, København (udsolgt)
17. april: Templet, Lyngby
18. april: Tapperiet, Køge


The Necks - live fra Jazzhouse

Den her koncert var med længder Martins største musikalske oplevelse sidste år. The Necks improviserer alle deres koncerter, og det var bare så overvældende at være til stede i det her første sæt. Fuldstændig vildt, smukt, grimt og det hele på en gang og tilbage. Bjarke (Svendsen, red.) og Jazzhouse-teamet markerer sig for tiden med det absolut vildeste musikprogram i Danmark, og jeg opfordrer alle, der ikke synes, lykken ligger og hærger på P-et eller andet til at gå derind, inden det stopper.
 
Nils Frahm - Boiler Room  

På en dårlig dag kan man diskutere Nils Frahms smag - på en god dag tværtimod er han for sej. En af de mest spændende europæiske musikere i øjeblikket, som formår både at skabe udfordrende musik og samtidig række ud til masserne.  
 
Kutiman - Give it Up


Kutiman har, så vidt jeg ved aldrig spillet i Danmark og har i det hele taget ikke fået meget opmærksomhed herhjemme. Det burde han. Han er superoriginal, og hans koncept med at sample YouTube-videoer er simpelthen lige så genialt, som det er banalt. Og så synes hans tilgang til at lave musik jo at være ret så lig vores egen!
 
Lucky People Center International - Mass Electrowaves Of Violence

Dette er bare et udsnit af denne her helt sindssyge film fra 1998 fra et svensk kunstnerkollektiv fra Göteborg. En næsten 20 år gammel symbiose af video-optagelser, lyd og politik, der minder os om, at det er ved at være lang tid siden, frontløberne udnyttede nogle af potentialerne i at kombinere forskellige digitale kunstformer. Hvis man har 78 minutter, ligger hele filmen på YouTube. 
 
Chassol - Indiankidz

Igen blanding af lyd og billede. Ret så trippet! Vi spillede efter ham (Chassol) i Paris forleden, og hans koncert var super flot. Han har optaget alt muligt mærkeligt video rundt i hele verden og herefter spillet musik til det. Håber virkelig, nogle booker ham i København!
ANNONCE