x

Kom til Distortion på Christiansborg

Kom til Distortion på Christiansborg

Med grundlovsændringen i 1915 fik størstedelen af den danske voksne befolkning sikret sine demokratiske rettigheder. Den 5. juni 2015 markerer derfor 100-årsjubilæet, og det står til en folkefest af dimensioner, når den københavnske gadefestival Distortion indtager Slotsholmen foran Christiansborg. Målet er at kombinere ånden fra Distortions gadefester med demokratiets kærneværdier, og arrangementet kommer til at fylde seks af Slotholmens monumentale byrum, med Christiansborg Slotsplads som centrum. Området indebærer ydermere kanalen fra Højbro Plads til Holmens Kirke, Prins Jørgens Gård, Bibliotekshaven, området omkring Børsen og Tøjhusgade som scene for den demokratiske mærkedag.

"Det er som en drøm at få lov til at skabe en begivenhed omkring den historiske borg, som har født København. Og så er grundloven af 1915 en markant udvidelse af demokratiet. Det skal man ikke tage for givet – det har da taget nogle tusinde år at komme hertil. Altså den idé om, at alle kan være med og bygge et system omkring det. Det er også lige det, som Distortions gadefester er baseret på – altså, at hvis du bare vil, så kan du godt," fortæller direktør for Distortion, Thomas Fleurquin.

Slotsholmen vil blive fyldt til bristepunktet med scener, der kommer til at være ramme for en række musikalske arrangementer og aktiviteter, og det kommer altså ikke kun til at henvende sig til det Distortion-orienterede publikum – det er netop en folkefest for alle aldre.

Med et estimeret besøgsantal på 30.000 mennesker er der altså tale om et arrangement af stort format, når den demokratiske gadefest rammer Københavns symbolske centrum.

Arrangementet er løber af stablen den 5. juni 2015 fra kl. 12 til kl. 17, og der er gratis adgang for alle.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA