x

Nyt musikcollege i Svendborg

Nyt musikcollege i Svendborg

1. august åbnes dørene for en ny uddannelse, der kobler erhvervuddannnelse med undervisning i musik. Det er Svendborg Erhvervsskole, som er initiativtageren til uddannelsen, der er stærkt inspireret af undervisningen på Perth College i Skotland.

Uddannelse er bygget op sådan, at hver elev skal vælge sig ind på en af skolens uddannelser, enten en erhvervsrettet uddannelse (HG eller en teknisk uddannelse) eller en gymnasial uddannelse (HHX eller HTX).

Det er meningen, at alle elever skal have seks-otte musiklektioner om ugen, såvel individuelt, som i grupper, ligesom der bliver undervist i musikteori og korsang. Endvidere udbydes der en række musikvalgfag, hvor man blandt andet kan lære at mixe musik og lave musik på PC.

På skolen bliver der mulighed for at fordybe sig i musikkens mange stilarter som for eksempel pop, rock, techno, jazz, klassisk. Så der er noget for enhver smag.

Selve musikundervisningen finder sted uden for Svendborg Erhvervsskole hos dennes samarbejdspartnere, herunder et par efterskoler og Svendborg Musikskole. Men meget af undervisningen henlægges primært til musikhuset Harmonien, hvor 11 øvelokaler, spillested, cafe, lydstudie m.m. stilles til rådighed for skolens elever.

I et interview til Ekstra Bladet, siger Lars M. Christensen fra skolens daglige ledelse om undervisningsformen:

"Undervisningen kommer til at bygge på Howard Gardners teorier om de mange intelligenser, og det vil gavne undervisningen generelt".

Han fortsætter:

"Forskning har sandsynliggjort, at musisk aktivitet giver bedre koncentrationsevne, koordination og samarbejdsevne".

Ifølge Ekstra Bladet er telefonerne begyndt at kime på skolens kontor, så man skal være hurtig, hvis man vil være elev på første holdårgang. Det skønnes at 25-50 studerende vil søge om optagelse det første år.

MusikColleges hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA