x

Reptile Youth på vej med ep – med Kashmir-bassist

Reptile Youth på vej med ep – med Kashmir-bassist

Reptile Youth er på vej med ny musik. Mads Damgaard, som er frontmanden for bandet, havde i november sidste år en lyst til at opdage noget nyt og bestlite en flybillet ud af Danmark med afrejse den 1. februar 2015, hvor det gav ham to måneder til at færdiggøre en række nye sange med Reptile Youth og samle den nye konstruktion, efter at bassisten Esben Valløe havde forladt bandet kort forinden for at fokusere på sin egen musik.

Resultatet af arbejdet er blevet til ep'en "Away", som udkommer den 8. juni på Reptile Youths eget pladeselskab Internet Rec. Reptile Youth samarbejder i forbindelse med udgivelsen med Mercedes-Benz, som også tidligere har været en faktor i den skabende proces omkring bandet. Mads Damgaard fortæller om den nye udgivelse:

"En søndag ringede jeg til bassisten Mads Tunebjerg (Kashmir, red.), som jeg ikke kendte i forvejen og spurgte ham, om han ikke ville spille bas på mine nye Reptile Youth-sange. Han var frisk, og det samme var mine dygtige musikervenner Rasmus Littauer (MØ, red.) og Mads Bergland (Broke, red.). Det er det perfekte hold til lige netop de seks nye sange, hvor det musikalske univers er åbnet og samtidig kræver dygtige folk til at forfølge idéerne i musikken. Indspilningsprocessen var helt fantastisk."

Den nye udgivelse har taget sin inspiration i legender som Taking Heads og Television, hvor udgivelsen stræber efter at få et dansabelt udtryk til at smelte sammen med de til tider støjende elementer.

Se "det gamle" Reptile Youth anno 2014 i musikvideoen til "Above":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA