x

Grohl kalder ny Foo Fighters udgivelse for et privat eksperiment

Grohl kalder ny Foo Fighters udgivelse for et privat eksperiment

Dave Grohl er den officielle ambassadør for Record Store Day 2015, der løber af stablen den 18. april, og i den forbindelse kommer der også et nyt mini-album ud fra Foo Fighters. 

Rolling Stone har talt med Foo Fighters-frontmanden om bandets udgivelse, der hedder "Songs From The Laundry Room" og indeholder fire numre. Der er tale om tidlige versioner af "Alone + Easy Target" og "Big Me" såvel som et uudgivet nummer, "Empty Handed", som blev optaget i Barrett Jones' Laundry Room studierne i Seattle tilbage i 1990'erne. 

Om "Empty Handed" og de andre tidlige sangversioner siger Dave Grohl til Rolling Stone: "Jeg havde aldrig været et bands forsanger, og jeg havde aldrig været hovedsangskriveren for et band. Så for mig var det bare det her private eksperiment og ikke noget, jeg ønskede, at en masse mennesker skulle høre, for jeg brød mig ikke nødvendigvis om min egen stemme."

Grohl fortsætter: "Når du er i et band med din generations største sangskriver, så vil du ikke være den fyr, der siger: "Se lige også på mine sange."" Her hentyder Foo Fighters-sangeren naturligvis til sine år i Nirvana med Kurt Cobain. "Så jeg indspillede sange og gemte dem væk igen. Men det var også sjovt. Jeg har indspillet en masse ting og så bare slettet det."

Om sine tidlige indspilninger som Foo Fighters forklarerer han: "Det var bare noget at give sig til mellem turnéerne, da jeg spillede med Nirvana. På det tidspunkt, hvor Nirvana sluttede, havde jeg vel, jeg ved ikke, 20, 30, 40 af de her inspilninger, som ingen nogensinde havde hørt. Der er mange flere end bare de (Laundry Room) sange. Jeg tror, at de sange vi har valgt til Record Store Day-albummet blev valgt ud af omkring 15 eller 20 andre, som ingen nogensinde har hørt."

Udgivelsen inkluderer også et cover af Kim Wildes single "Kids In America" fra 1981.

Dave Grohl er som sagt den officielle ambassadør for Record Store Day 2015. Foo Fighters-frontmanden vil lede festlighederne den 18. april, hvor kulturen for uafhængige pladeforretninger bliver fejret verden over.

Du kan læse mere om Record Store Day, og de udgivelser der kommer på gaden i den forbindelse, på den officielle hjemmeside

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA