x

Patti Smith udgiver nye erindringer

Patti Smith udgiver nye erindringer

For fem år siden blev Patti Smiths selvbiografiske bog "Just Kids" hædret som én af rockhistoriens fineste erindringshistorier. Til efteråret udgiver hun opfølgeren "M Train", der tager læseren med på en rejse gennem betydningsfulde omvæltninger i sangerindens liv. Bogen udkommer den 6. oktober. 

Bogbeskrivelsen lyder således: "M Train er en rejse gennem atten "stationer". Den begynder på den lille Greenwich Village-café, hvor Smith tager hen hver morgen for at drikke sort kaffe, gruble over verden, som den er og verden, som den var, og skrive i sin notesbog. Når vi rejser, er det igennem et sprog, der glidende bevæger sig mellem drømme og virkelighed, fortid og nutid, igennem et landskab af aspiration og inspiration: fra Frida Kahlos Casa Azul i Mexico, til et møde med et arktisk forskningssamfund i Berlin; fra det faldefærdige hus ved kysten af New Yorks Far Rockaway, som Smith købte lige, inden orkanen Sandy ramte landet, til gravstederne for Genet, Plath, Rimbaud og Mishima."

"Refleksioner over skribentens håndværk og kunstneriske formåen er vævet ind i historien sammen med bemærkelsesværdige erindringer, der inkluderer hendes liv i Michigan med hendes mand, guitaristen Fred Sonic Smith, hvis tidlige død var et knusende tab. For vi kan udvinde refleksioner om tab, lige så vel som trøst, i hjertet af en smuk erindringsroman, der bliver forstørret gennem fine sort/hvid-polaroidbilleder, taget af Patti Smith selv"

Mens du venter, kan du tage en rejse gennem Smiths lydlandskaber med musikvideoen til nummeret "Summer Cannibals" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA