x

Kritikken hagler ned over Tidal

Kritikken hagler ned over Tidal

Streamingtjenesten Tidal, der blot er et par måneder gammel, får nu massiv hug af flere musikere. De, der ikke er med i klubben, vel at mærke.

Kritikken går blandt andet på, at streamingtjenesten primært er stedet for de allerede veletablerede navne (Beyoncé, Rihanna, Madonna, Kanye West med flere).

Jay-Z's motivation for at få stablet en ny streamingtjeneste på benene var netop ønsket om, at musikerne skulle tilgodeses i højere grad, end de gør på de allerede eksisterende tjenester såsom Spotify. Han udtalte til Billboard i forbindelse med lanceringen af Tidal: "Vi kunne ikke lide, hvilken retning musikken tog, og vi tænkte, at vi måske kunne gøre noget ved det, og hvis vi i det mindste fik vækket folk og forsøgte at forbedre det gratis versus det betalte system og promoverede fair handel, ville det være en stor gevinst for os".

Men ifølge den seneste kritik fra blandt andre Death Cab for Cutie-frontmanden Ben Gibbard tilgodeser Tidal kun de store navne. Han udtaler: "Hvis jeg var Jay-Z, havde jeg fået ti undergrundsnavne eller selvstændige artister med og sagt 'Det er dem her, der kæmper for at kunne overleve i nutidens musikindustri' [...] Jeg synes, de har ødelagt det ved at samle en bunke millionærer og milliarder og sat dem på scenen for at klage over, at de ikke bliver betalt."

Også Marcus Mumford og resten af folkrock-drengene i Mumford and Sons sætter spørgsmålstegn ved Tidal: "Det, jeg ikke kan lide er 'stamme-aspektet' i det - folk, der prøver at lægge beslag på dele af markedet og sætte deres ansigt på det. Det er bare noget kommercielt fis."

Også Lily Allen langer ud efter den nye streamingtjeneste og skriver blandt andet på Twitter: "hvis jeg ønskede at være lige så relevant og rig som #Tidal16 ville jeg ikke længere arbejde i musikbranchen." Hun udtrykker desuden bekymring for, om Tidal blot vil skubbe musikelskere i armene på ulovlige piratsider.

Tidal har som nævnt allerede tiltrukket flere store kunstnere og promoverer sig selv på de fair betingelser for musikerne samt en bedre lydkvalitet. Lige nu kan du prøve Tidal gratis i 30 dage. Herefter koster tjenesten 99,- om måneden for standard lydkvalitet eller 199,- om måneden for "Lossless High Fidelity sound quality".  

Du kan se lanceringen af Tidal og de inkluderede kunstnere i videoen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA