x

Her er de mest hyppige dødsårsager blandt musikere

Her er de mest hyppige dødsårsager blandt musikere

Den australske psykologiprofessor, Dianna Theadora Kenny ved University of Sydney, har besluttet sig for at søge efter svar på myten om Klub 27 og rockdøden.

Det har hun gjort ved at indsamle data om 12.665 musikere, som alle afgik ved døden mellem 1950 og 2014, for derefter at sammenligne resultaterne med gennemsnitlige statistikker over dødsfald blandt amerikanere, hvilket hun har konkluderet ud fra. Hun har ikke bare søgt på alder, men også dødsårsager blandt musikere fra forskellige genrer, skriver The Telegraph. 

Dianna Theadora Kennys forskning viste blandt andet, at gospelsangere havde en 7,5 procents mindre risiko for at tage sit eget liv end den gennemsnitlige amerikanske befolkning, og var 21 procent mindre tilbøjelige til selvmord end punkmusikere. Tallene var endnu højere blandt metalmusikere, hvor næsten tre gange så mange begik selvmord end gennemsnittet. 

Hiphop- og rapmusikere døde, ifølge undersøgelsen, ni gange oftere end gennemsnittet som følge af mord. Jazzmusikere derimod havde en større risiko for at dø af cancer end den gennemsnitlige amerikaner mellem 1959 og 2014. De omkom derimod sjældnere i ulykker end gennemsnitsbefolkningen. 

De, som oftest døde i ulykker var musikere inden for metal, rock- og punkgenren. Metalmusikere var hårdest ramt. Bluesmusikere var den gruppe, som havde den højeste dødelighedsrate inden for hjerte- og karsygdomme. 

Kenny afkræftede samtidig myten om, at de fleste musikere døde i en alder af 27, som blandt andre Jimi Hendrix, Jim Morrison, Janis Joplin, Kurt Cobain (billedet) og Amy Winehouse gjorde. I stedet kunne hun konstatere, at de fleste musikere, i gennemsnit, døde i en alder af 56. 

Se listen her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA