x

Se ny video fra Nørlund-producerede Ulvetimen

Se ny video fra Nørlund-producerede Ulvetimen

Aarhusiansnke Ulvetimen har brugt det sidste år på at at færdiggøre deres debutalbum, "Indtag Natten", som kommer på gaden i starten af juni - og den første single "Nord" er udkommet i dag fredag. I den forbindelse har GAFFA fået lov til at holde premiere på gruppens nye musikvideo til førnævnte single. Nummeret og resten af albummet er i øvrigt produceret af forsanger Kristian Kjærulff Ravn i samarbejde med Nikolaj Nørlund.  

Ulvetimen, som leverer mørke og eftertænksomme toner i deres musik, har faktisk gang i et decideret projekt omkring deres musikvideoer. Hver single, de har udgivet er understøttet af en video, som hver især fortæller en del af en sammenhængende historie. Bandet har allerede udgivet videoer til to af deres forrige singler fra deres ep "Ulvetimen" fra 2013, nemlig "Dem Vi Drukner" og "Manden Uden Navn", hvori man i begge følger det samme unge par. Den nye "Nord" er den første video i rækken fra det nye album og skal forestille at foregå før de fortællinger, som finder sted i videoerne fra ep'en. 

Tanken bag videoerne til de forskellige singler er således, at de hver især skal danne en historie, som tilsammen, når der fremover bliver lavet videoer til nye singler, vil danne en kortfilm. 

Om Ulvetimen har sanger og sangskriver Kristian Kjærulff Ravn tidligere sagt til overspring.dk: 

"Ingmar Bergman lavede i 1968 en film, der hed "Vargtimmen", som på dansk er Ulvetimen. I filmen beskriver han den magi, der opstår i de sidste timer af natten, før dagens frembrud. I de timer er der statistisk set flest børn, der bliver førdt og flest folk, der dør. Tekstuniverset omhandler mange af de samme emner, og det er noget, jeg synes, der virkelig er interessant samtidig med, at det er virkelig uhyggeligt."

Ulvetimens selvbetitlede debut-ep kom som sagt på gaden tilbage i 2013 og fik i den forbindelse fire stjerner af GAFFAs anmelder Ole Rosenstand Svidt. Han skrev blandt andet: "Musikken er en slags nedtonet folk-rock med instrumenter som mund- og trækharmonika, violin, klokkespil og vibrafon til at supplere guitar, bas, trommer og tangenter, og det er yderst stemningsfuldt - med visse associationer til navne som Nick Cave, The National og Tom Waits."

Nu er bandet altså klar med første single fra deres nye album, og du kan se den spritnye video til "Nord" via YouTube lige her:  


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA