x

Einstürzende Neubauten kommer til Danmark

Einstürzende Neubauten kommer til Danmark

Der er godt nyt til fans af de eksperimenterende mænd fra tyske Einstürzende Neubauten. Gruppen giver nemlig koncert i DR Koncerthuset 19. september. Her vil de opføre Danmarkspremieren på koncertværket "Lament" (2014), som blev bestilt af British Museum i forbindelse med 100 året for Første Verdenskrig. Verdenspræmieren foregik på slagmarken i Diksmuide i Belgien, som den tyske hær indtog præcis hundrede år tidligere. 

Einstürzende Neubauten har længe været en fast bestanddel af den tyske industrielle rockscene, men har også fået masser af opmærksomhed internationalt, blandt andet med pladerne "Silence Is Sexy", "Perpetuum Mobile" og "Alles Wieder Offen". Gruppens betydning for tysk musikhistorie er dog uomtvistelig – bevæbnet med slagværktøj, trykluftbor, tons af metalaffald, støj og en ekstrem vokal skabte tyskerne et radikalt nyt udtryk allerede fra start. Det placerede dem som pionerer inden for industrial-musikken, sammen med kunstnere som Lou Reed (Metal Machine Music) og Kraftwerk.

Det seneste album, Einstürzende Neubauten udgav er netop "Lament", der kom tilbage i november sidste år. GAFFAs anmelder Michael Jose Gonzalez var helt oppe at ringe og kvitterede med seks stjerner. I anmeldelsen lyder det blandt andet: "Vi kommer vidt omkring i krigens univers, og hvert nummer er sit eget lukkede og helt unikke lydunivers. Og det er ærefrygtindgydende, hvor stor idérigdom dette band stadig besidder. Lament er ganske enkelt enestående, udfordrende og imponerende i al sin kompromisløse magtudfoldelse. Mesterligt."

Koncerten løber af stablen lørdag den 19. september i DR Koncerthuset, Koncertsalen. 

Du kan finde billetter til koncerten via GAFFA live

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA