Ny video afslører ukendt tung side af Raske Penge

Ny video afslører ukendt tung side af Raske Penge

Rasmus Poulsen, bedre kendt som Raske Penge, har været kendt dancehall-rapper i Danmark siden 2011 og har især fået publikum og radiostationers opmærksomhed med numre som "Intelligent" og "Yndlingsstof" samt sit succesfulde samarbejde med Klumben. Selv har Raske Penge to ep'er bag sig, senest "Yndlingsstof" fra 2013, mens det dog aldrig er blevet til et decideret studiealbum. Men det bliver der lavet om på – i hvert fald snart. 

I dag er 37-årige Raske Penge nemlig på gaden med den nye single "Hvem Ved?", der er en direkte forvarsel til debutalbummet "Indtil Nu", der udkommer engang i efteråret som tredobbelt lp gennem eget pladeselskab: "Det er et album, der er lavet på den måde, som de fleste laver albums på i dancehall-musik: Man producerer hele tiden singler, og når man har udgivet en masse, samler man dem til et album. Mit nye album kommer derfor til at bestå af numre fra tidligere udgivelser, men også en god håndfuld nye sange. Det er også derfor, at albummet hedder "Indtil Nu", fordi alt det bedste jeg har lavet, indtil nu, bliver samlet," siger han. 

Singlen "Hvem Ved?" smider en helt ny lyd fra sig, end den vi er vant til at få i ørerne fra Raske Penge. En eksistentiel tankegang præger nummeret, der handler om, at sandheden er relativ, og at alting går hurtigere og hurtigere, mens Raske Penge ser bægeret flyde over, fordi tingene, i hans øjne, ikke kan blive ved med at accelerere.

Faktisk er "Hvem Ved?" første sang, Rasmus Poulsen skrev som Raske Penge, men dengang lavede han ikke sangen færdig: "Jeg tror ikke rigtig, at jeg turde komme med noget musik, der var så alvorligt. I sangen prøver jeg at fortælle, hvordan det er at være mig, og hvilke tanker jeg går rundt med." Rapperen understreger dog, at den eksistentielle tone ikke nødvendigvis fortsætter fremadrettet, men at det fylder meget hos ham lige nu: "De fleste af de nye numre er egentlig ret dystre - lidt mere hårde end de sange, jeg ellers har lavet. Det har nok noget at gøre med den musik, jeg godt kan lide for tiden. Jeg hører meget hård og tung musik," udtaler Raske Penge. 

Den nye single er som sagt på gaden i dag, men den udkom såmænd på vinyl allerede for en uge siden i 420 eksemplarer. Det er dog ikke først i disse dage, hvor vinylen er blevet en decideret dille, at Raske Penge har kastet sin kærlighed over den runde skive. Han har såvidt muligt forsøgt at udgive al sin musik på plade, for for ham udkommer musik først rigtigt, når den kommer på vinyl – et medie, der ifølge ham er fremtidssikret og fremtidssikrende:

"Jeg bruger Spotify, Itunes og YouTube som alle andre, men pladen... det er noget jeg vil have, hvis der er noget musik, jeg rigtig godt kan lide. Det fede ved plader er nemlig, at de ligesom bliver her og minder om sig selv, fordi de hele tiden dukker op igen – hos marskandiseren eller et andet sted. Men jeg ved for eksempel ikke, om jeg stadig har adgang til mine musikfavoritter på Spotify om ti år, og meget musik udkommer jo kun digitalt i dag. Plader har til gengæld forlænget meget musiks levetid, fordi plader er blevet genopdaget, samplet og så videre."

I den forbindelse forklarer Raske Penge også, hvordan det betyder meget for ham som kunstner at kunne sidde fysisk i hånden med den musik, han selv er stolt af at have lavet, og at den på den måde også kan komme til at stå hjemme på nogens hylde.  

Om den nye single fra Raske Penge skal stå i din pladesamling, må du afgøre, men du kan i hvert fald lytte til sangen via nedenstående, nye musikvideo. I løbet af de næste par måneder vil der dukke endnu et par singler op fra Raske Penge, som også vil være at finde på det kommende debutalbum. For hver ny single der bliver udgivet, vil der også blive udgivet en tilhørende video. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA