x

Karl William drager ud på landevejene – med album i ryggen

Karl William drager ud på landevejene – med album i ryggen

"Et sjælfuldt univers, som er ret unikt på den danske musikscene", skrev GAFFA om Karl Williams ep "Døende", der ramte gaden sidste forår. Forinden havde den dengang kun 19-årige sanger udgivet singlen "Foruden at forgude", der høstede nomineringer til både DMA '14, GAFFA-Prisen '14 og Steppeulven '15.

Nu er han så klar med albummet "Placebo", der udkommer mandag den 4. maj, og ligesom tidligere er pladen indspillet i samarbejde med Orbit-Crew, Tais fra Hukaos og Niels Kirk. Pladen indeholder 10 numre, blandt andet en sang med Heimdals Sidste Vogter som gæst, og om pladens titelnummer fortæller kunstneren selv:

"Nummeret handler dybest set om alle de ting, der sker, når ens humør skifter. Det er en slags metafor for, hvordan man nogle gange bilder sig selv ind, at man er glad, uden man nødvendigvis er det – at dit humør kan være placebo. Følelser og sindstemninger er jo en tematik i alle mine sange - det er der, jeg finder al min inspiration - så derfor er "Placebo" er det en meget rammende titel til mit album."

I næste weekend kan Karl William opleves i Aarhus, hvor han optræder på Spot Festival om fredagen, og derefter står den på en række festivaler i sommeren, heriblant SmukFest, Nibe Festival og Trailerpark, inden han drager ud på de danske landeveje i efteråret.

Tourplanen ser således ud:

4/9:   Silkeborg, Upcome Rampelys
5/9:   Kolding, Pitstop
11/9: Ringkøbing, Generator
12/9: Aarhus, Train
18/9: Aalborg, Studenterhuset
19/9: Odense, Kulturmaskinen
25/9: København, Koncerthuset studie 2
26/9: Køge, Tapperiet
2/10: Lyngby, Templet 
3/10: Roskilde, Gimle

Indtil da kan du se musikvideoen til hans seneste single "Placebo":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA