x

Dansker bag vindersangen i det engelske Melodi Grand Prix

Dansker bag vindersangen i det engelske Melodi Grand Prix

17. marts 2007 vinder Scooch det engelske Melodi Grand Prix med nummeret "Flying the Flag". De henviser dermed den tidligere Darkness-fromtmand Justin Hawkins til en sekundær placering og distancerer bl.a. også Brian Harvey (ex-East 17), Liz McLaughlin (Atomic Kitten) og Big Brovaz.

Hvad de færreste nok ved er, at det er danske Morten Schjølin, der har skrevet nummeret. Schjølin – der engang spillede trommer i pop-heavy-bandet Harlot, sammen med Alex Nyborg Madsen – er manager, sangskriver og producer for Hooch og ideen var oprindeligt bare at lave en dokumentarfilm om bandets gendannelse og forsøg på at komme med Eurovision. Det lykkedes over al forventning.

Morten Schjølin, der også tidligere har medvirket i britisk MGP-sammenhæng, har i længere tid arbejdet som producer og sangskriver fra sit studie i London, hvor han går under navnet "Schjolin". Han har bl.a. skrevet og produceret for Nelly, Jennifer Lopez, LeeAnn Rimes, All Saints, Curtis Stigers og det unge amerikanske rap-stjerneskud Mo-zy.

Man kan læse mere om Morten Schjølin og høre eksempler på hans arbejde på MySpace, hvor man også kan høre Scoochs vindermelodi "Flying the Flag".

Schjolin på MySpace

Scooch på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA