x

Guide: 11 essentielle koncerter på Spot

Guide: 11 essentielle koncerter på Spot

Snart får uudklækkede stjernefrø lov at spire op af det danske vækstlag på årets Spot Festival. Har du svært ved at overskue det tætpakkede program, så giver vi der her 11 bud på koncerter, du ikke må gå glip af.

Baby In Vain

Det slagkraftige grunge/stoner-rock-orkester er berygtede for deres energiske koncerter. Den unge trio blev dannet for fem år siden og har en række singler bag sig, men debutalbummet lader vente på sig. Da trioen spillede på Danmarks Grimmeste Festival sidste sommer fik de fire stjerner af GAFFAs anmelder, Julie Hugsted, der lagde vægt på gruppens "stærke vokaler og kompetente instrumentalister".

Blaue Blume

Den jyske rockkvartet er inspirerede af firsernes drømmende postpunklyd og bliver af anmeldere hyldet for deres ambitiøse klangunivers. Gruppen spiller iørefaldende melodier, der bliver båret frem af forsanger Jonas Smiths karakteristiske falsetstemme. GAFFAs anmelder Kristoffer Veirum havde svært ved at få armene ned efter deres koncert i Aarhus i vinter. Kvartetten høstede de ikke mindre end seks stjerner under overskriften "Magisk art pop løfter Aarhus ud af januarmørket". De har foreløbig udgivet to ep'er og barsler med et kommende debutalbum, som indtil videre har kastet singlen "Candy" af sig:

Patrick Dorgan

Den københavnske crooner fik gjort opmærksom på sig selv med nummeret "On The Way Down", der sidste år blev P3's Uundgåelige. Han er i øjeblikket klar med singlen "Marilyn Monroe", der går i fodsporene på debutsinglen som P3's Uundgåelige. Dorgan tilbragte en stor del af sin undgdom på værtshuse, hvor han lyttede til crooneren,Asbjørn Rosenberg. Med et skævt smil og en vedkommende tone giver Dorgan sit bud på soulmusikken anno 2015.

 

 

 

 

Hukaos

Du har sikkert stiftet bekendtskab med Hukaos, som består af sparringspartnerne Thøger Dixgaard, Louis Rustum, Tais og Karl William. Det travle musikerkollektiv har stået bag populære produktioner som Karl Williams "Foruden at Forgude" og Thøger Dixgaards "Blød Indeni". De får følgeskab af Kidds nyeste påfund, Heimdals Sidste Vogter.

Kill J

Kvinden bag Kill J er multikunstneren, Julie Aagard, der folder sit eksperimenterende elektro-univers ud med sin lyse vokal. Hun har allerede bevæget sig ud over de danske landegrænser, og både BBC og The Guardian har fået øjenene op for sangerinden. De musikalske nørklerier får et ekstra nøk med Kill J's karakteristiske visuelle fremtoning, der præger hendes koncerter.

Kwamie Liv

Den københavnske sangerinde udgav ep'en "Lost In The Girl" sidste år, der tiltrak sig stor opmærksomhed fra udenlandske medier. Hun er blevet sammenlignet med sangerinder som Lana Del Rey og M.I.A. på grund af sin drævende, sensuelle vokal, der udspiller sig i et poppet lydunivers.

Lord Siva

Lord Siva har begået ep'erne med de simple titler "100" og "180". Begge udspil høstede fire stjerner fra GAFFAs anmelder, Marie Therese Seefeldt Stæhr, der beskrev ham som et barn af natten. Der er langt fra guldkæder og dyre biler, når Lord Siva sørgmodigt både rapper og synger sig igennem eftertænksomme tankestrømme om at være efterladt og forvirret.

Lydmor

Lydmor forener den traditionelle sangskrivning med et elektropop-univers. Hun udgav sit debutalbum "A Pile Of Empty Tastes" for tre år siden, og har siden spillet et hav af koncerter. Hun har varslet sit opfølgende album med singlen "I Love You", der udkom i sidste måned. Albummet er på gaden 18. maj.

Emil Stabil

Emil Stabil har hittet med singlen "Er Det En Fugl?" og er blevet spået en stor karriere i folden af danske rappere. I februar udgav han dobbeltsinglen "R. Kelly/Swimmingpool", der skæver til de amerikanske hiphop-sværvægtere.

Alex Vargas

Inspireret af sangere som Jeff Buckley og Sam Cooke skriver Vargas fængende popmelodier. Han udgav sit debutalbum "Howl" sidste år, og GAFFAs anmelder, Espen Strunk rystede fire stjerner ud af ærmet for udspillet, og roste vokalen for at være både sjælfuld og overbevisende.

Wangel

Det er ikke mere end et år siden, at Wangel spillede sin debutkoncert. Siden har han udgivet ep'en "Eternal History", der af GAFFAs anmelder, Kristoffer Veirum blevet beskrevet som "en sand popperle". Wangels vokal spændvidde gaber over alt fra en dyb røst til en lystklingende falset, der udspiller sig i et legesygt elektronisk univers.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA