Nyhed

Spleen United modtager stort legat under Spot Festival

RockCruise-legatet bliver uddelt af DFDS Seaways

Til aftenes åbningsarrangement af Spot Festivalen modtager Spleen United et rejselegat på ikke mindre end 75.000 kroner.

Legatet bliver uddelt af DFDS Seaways, der gennem de seneste ti år har arrangeret RockCruise-koncerter i samarbejde med ROSA (Dansk Rock Samråd). På overfarten mellem København og Oslo har en række kunstnere spillet koncerter på gyngende grund for færgens passagerer. For at hylde det lange samarbejde tildeler de derfor en klækkelig sum til Spleen United, som må disponere pengene, som de ønsker.

"Den kunstneriske støbsomhed og kompromisløshed har været gennemgående i bandets karriere. De har på tre albums og ved en lang række koncerter i både ind - og udland inviteret os med på deres egen musikalske dannelsesrejse. Deres kunstneriske søgen har ført os vidt omkring, og selvom bandet er karakteriseret af en rastløs energi, har alle deres udgivelser været gennemførte og helstøbte - faktisk så helstøbte, at udgivelsesplaner flere gange er blevet skudt for at sikre det perfekte resultat. Hvor mange andre danske musikere og bands gør deres bedste for at passe ind med branchens kodeks, har bandet også ved andre lejligheder brudt med de gængse spilleregler - altid med kunsten, musikken som det højere mål. Efter sidste albumudspil i 2012 er der nu en ny plade - og utvivlsomt en ny retning - på vej. Det glæder vi os meget til at høre," lyder begrundelsen i en pressemeddelelse.


Ligesom samarbejdet mellem DFDS og ROSA har ti år på banen albumdebuterede Spleen United i 2005 og har siden turnéret vidt og bredt, både inden- og udenfor landets grænser. Lyt til gennembrudshittet "Spleen United" her:

ANNONCE