x

Musikalsk hyldest til Per Højholt på Vega

Musikalsk hyldest til Per Højholt på Vega

Steffen Brandt fra TV-2 (billedet), Halfdan E. og Bjørn Svin er blandt de mange musikere og DJs, der hylder den danske forfatter Per Højholt på Lille Vega i København d. 12. december.

Steffen Brandt, Halfdan E. og Bjørn Svin medvirker sammen med mange andre på den netop udgivne cd "Tilbage Til Turbo", hvor en række danske musikere, DJs og producere har ladet sig inspirere af Per Højholts lp "Turbo" fra 1968.

På "Turbo" læser Højholt - der nok er mest kendt for "Gittes monologer" - meget rytmisk og musikalsk op af den stærkt eksperimenterende digtsamling af samme navn. Også pladen er utraditionel, idet den indeholder mekaniske efterbehandlinger af Højholts stemme og andre lydkilder indmixet - altså en slags tidlig sampling.

"Tilbage Til Turbo" byder både på videresamplinger af Højholts stemme og nye musikalske fortolkninger, bl.a. "Henry Ind I Landskabet", hvor Steffen Brandt læser Højholts tekst op til musik af Halfdan E. Nummeret er for tiden et hit på P3’s lytterhitliste "Det Elektriske Barometer". "Tilbage Til Turbo" indeholder desuden det oprindelige "Turbo"-album som bonus-cd - i øvrigt første gang, det kan høres på cd.

Der forlyder ikke noget om, hvorvidt Højholt selv vil deltage i koncerten, men den nu 73-årige forfatter har ført en noget tilbagetrukken tilværelse de senere år.

Koncerten på Vega bliver eneste gang, "Tilbage Til Turbo" bliver fremført live.

Anmeldelse af "Tilbage Til Turbo"

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA