Pharrell og Thicke kræver ny retssag

Pharrell og Thicke kræver ny retssag

Sagen mellem Pharrell Williams, Robin Thicke og Marvin Gayes' familie tager endnu en drejning. Efter at være blevet idømt en millionerstatning for at have plagieret Marvin Gaye-nummeret "Got To Give It Up" på deres eget sommerhit "Blurred Lines", presser deres advokater nu på for at få en ny retssag.

Holdet af advokater fremsendte i fredags en begæring om endnu en ny retssag, hvor de opremsede fejl i jury-instruktioner, et fejlbarligt udsagn fra en musikolog og utilstrækkelige beviser i sagen. De mener blandt andet, at dommerens beslutning om at bedømme ud fra sangenes ligheder i partitur gjorde Thickes' vidneforklaring både irrelavant og skadelig for deres sag, da han forklarede, hvordan groovet i "Got To Give It Up" havde inspireret "Blurred Lines". Det samme mener de om musikologen, Judith Finells udtalelser om lighederne i sangene.

Williams' advokater mener, at dommen var "groft overdreven og ikke underbygget af nogle gyldige beviser". Musikologen Sandy Wilburs forklarede under retssagen, at de elementer af "Got To Give It Up", som familien påstod var blevet plagieret, udgjorde mindre end 5% af den samlede "Blurred Lines"-komposition. De mener derfor at ikke, at Gayes efterkommere er berettigede til et erstatningsbeløb på mere end 5% - et beløb, der svarer til omkring 4,5 millioner.

Gaye-familien er heller ikke helt tilfredse med resultatet og indsendte derfor også en ny begæring i fredags, hvor de kræver at også Interscope Records og UMG Recordings skal holdes ansvarlige for plagiatet. De vil derudover stoppe distributionen af sangen og trække værker tilbage, der har brugt sangen. En dommer vil tage stilling til begge begæringer under en høring den 29. juni.

Hør "Blurred Lines" her:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA