x

Roskilde Festival hædres af Det Danske Gastronomiske Akademi

Roskilde Festival hædres af Det Danske Gastronomiske Akademi

Nu kommer Skiburger, Hjaltes Bagte Kartofler og Mor Tove i fint selskab. Der er den gode smag, som der bliver kæmpet for i alle hjørner af Danmark, når Det Danske Gastronomiske Akademi uddeler sine hædersdiplomer for store kulinariske bedrifter i år 2014. Her vil hæderen gå til interativtagere i både Vest- og Østjylland, på Fyn, Sjælland og Bornholm, men også Roskilde Festival bliver hædret.

Roskilde Festival er blandt modtagerne, fordi de med deres madboder, som år efter år atter genopstår på græsmarken, har formået at levere mad af høj kvalitet til titusinder af festivalgængere, siger Claus Tingstrøm, som er formanden for diplomudvalget fra akademiet.

"Vi har valgt at hædre Roskilde Festival, fordi de har vist, at det er muligt at lave god mad til rigtig mange mennesker under omstændigheder, der normalt ikke indbyder til gode måltider."

Selve prisoverrækkelsen finder sted lørdag den 9. maj på Hotel D'Angleterre i København, og blandt årets diplommodtagere er der både relativt nystartede og mere etablerede virksomheder og foreninger, siger Claus Tingstrøm.

"Nogle får diplomet, fordi vi gerne vil blåstemple deres nye initiativer og opmuntre dem til at blive ved. Andre får det som et klap på skulderen og for at vise omverdenen og deres konkurrenter, at der bliver sat pris på det, de gør".

De syv modtagere af Det Danske Gastrnomiske Akademis hædersdiplomer er:

Nicloai og Niels Rønner, Ørbæk Bryggeri, for den økologiske sodavand Naturfrisk.

Festivaldirektør Henrik Rasmussen, Roskilde Festival for gastronomisk interativ i forbindelse med festivalens madboder.

Helle Høgh og Peder Zacho Hansen, Ebeltoft Gårdbyggeri for den enestående kvalitet af deres Rabarberbrus.

Mikkel Marschall, Sol Over Gudhjem, for gastronomisk interativ i forbindelse med Kokkekonkurencen Sol over Gudhjem.

Gårdejer Henrik Sundgaard i Ørnhøj, for at være blandt de ganske få landmænd herhjemme, der kan producere dansk råmælk til ostefremstilling.

Chokolatier Peter Beier i Hesingør for hans arbejde med at bygge videre på dansk konffektradition, turde eksperimentere og tænke stort.

Joachim Hjerl, Foreningen Maritime Nyttehaver, for at give mulighed for fødevareproduktion i Københavns Havn i form af blåmuslinger, østers og tang.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA