x

Nick Cave: Jeg ville brække resterne af sidste plade op

Nick Cave: Jeg ville brække resterne af sidste plade op

Om en uges tid står Nick Cave på scenen i København to aftner i træk, og i dag (6. maj) udkommer hans nye bog "Brækposesangen" på dansk på forlaget Gyldendal. Du kan læse GAFFAs femstjernede anmeldelse af bogen her.

I sidste måned var GAFFA med, da Cave præsenterede den nye bog i London og svarede på en lang række spørgsmål fra såvel publikum som fra en til lejligheden udvalgt journalist.

Her kan du læse uddrag fra den to timer lange seance, hvor Cave – ud over den nye bog – kom omkring blandt andet sin næste plade med The Bad Seeds, sin livret og sine mange inspiratorer.

Foruden magien i den kreative proces og behovet for billedligt talt at brække resterne af et værk op, før et nyt kan påbegyndes.

Halshugning 

At dømme efter visse passager i bogen, må det være temmelig grimt at være på turné, eller?

Bogen er faktisk fiktiv, det synes jeg er temmelig åbenlyst… men turnéen startede faktisk på den måde; med den rædselsfulde trafikulykke. Og halshugningstemaet går igen gennem bogen. 

Vi spillede på Boonaroo Festivalen, fucking frygteligt sted at spille. Det var min managers idé, han sagde det ville blive et fedt job… jeg tror måske, der kan have været nogle penge involveret…(latter fra salen, red.)

(…) Selve Brækposesangen startede, fordi jeg prøvede på at…jeg eksperimenterede med idéen om faktisk at lave noget ud over selve koncerterne, når vi var på turné.

Det er generelt sådan blandt musikere, at du spiller jobbet, og det er det, det handler om. Mentalt er du ikke i en skabende tilstand. Men jeg tænkte, at jeg ville tvinge mig selv til at skrive fx ti sange på den her turné, på en eller anden måde få lavet lyrikken til en ny plade. Jeg forestillede mig, at hvis jeg sagde det med tilstrækkelig stor overbevisning – så ville det måske faktisk ske.

Læs hele interviewet her.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA