x

Det genopståede radioprogram Album klar med de udvalgte

Det genopståede radioprogram Album klar med de udvalgte

Ralf Christensen og Kristian Leth formåede tilbage i februar, i samarbejde med internetradioen The Lake, at indsamle over 120.000 kroner på crowdfunding-siden Kickstarter. Det erklærede mål for denne indsamling var en genoplivning af deres hedengangne radioprogram "Album", hvor de to i fællesskab gik i dybden med tredive udvalgte plader, de så som nogle af verdens bedste. Målet blev opnået, og ti nye podcast-udgivelser med Ralf Christensen og Kristian Leth er altså en aktualitet. Nu er det så blevet klart hvilke albums, de to musikentusiaster har valgt at nørde sig igennem, og der er langtfra kun tale om ukendte obskuriteter.

Til forskel fra første omgang af programmet har der været brugerinddragelse inde over for at udvælge syv af de ti udgivelser bag udsendelsen. Dette privilegium var forbeholdt de, der donerede over 300 kroner til programmet, der ud fra en bruttoliste, som indeholdt alt fra Outkast til Beach Boys, kunne give deres besyv med. De resterende tre plader er således udvalgt af Ralf Christensen og Kristian Leth selv, hvilket har resulteret i følgende liste (i tilfældig rækkefølge):

Leonard Cohen - 'Songs of Leonard Cohen'
The Clash - 'London Calling'
Fleetwood Mac - 'Rumours'
Neil Young - 'Harvest'
Alice Coltrane - 'Journey In Satchidananda'
Depeche Mode - 'Violator'
Velvet Underground - 'Velvet Underground & Nico'
Laurie Anderson - 'Big Science'
The Jimi Hendrix Experience - 'Electric Ladyland'
Milton Nascimento - 'Clube Da Esquina'

Der er dermed lagt op til, at værterne fortsat skal give sig i krig med nogle af de største plader i den moderne musikalske verden. Der er tale om en række ikoniske, genredefinerende udgivelser, og det bliver uden tvivl spændende at følge, hvad de selverklærede "over-entusiastiske fan-venner" får formidlet videre i programmerne, der snart påbegynder deres optagelse.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA