x

The Edge bag auktion

The Edge bag auktion

I efterdøningerne på Katrina-katastrofen forrige år i New Orleans var U2-guitaristen The Edge med til at stifte organisationen Music Rising, der skulle hjælpe ofrene for orkanen.

Guitaristen har været involveret i en række tiltag, der skulle indsamle penge til dem, der havde mistet alt i august 2005, og fik blandt andet sit band til at indspille støttesangen "The Saints Are Coming" sammen med Green Day.

Nu har The Edge kontaktet en lang række musikere, der alle har doneret nærmest uvurderlige artefakter til en musikauktion, der afvikles 21. april i New York.

Blandt de ting, man kan byde på, finder man solbriller ejet af John Lennon og Bono, et kærestebrev skrevet af Janis Joplin, en guitar ejet af Jimi Hendrix og en ejet af Paul McCartney og en bas ejet af Adam Clayton fra U2.

Den mest unikke genstand, der sættes på auktion, kommer dog fra The Edge selv, der udlodder sin 1975 Cream Gibson Les Paul på auktionen.

Om denne genstand siger The Edge:

"Jeg ville have den Steve Jones "Never Mind The Bollocks"-lyd, så jeg købte den samme guitar helt ned til farven. Jeg kunne aldrig få den lyd, men jeg fandt en masse sange i det instrument og har brugt den ekstensivt siden da både på turné og i studiet".

Læs mere om auktionen og de mange genstande, der kan købes på www.musicrising.org.

Music Rising


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA