x

Pladeselskab bekræfter: Ja, Tidal betaler mere end Spotify

Pladeselskab bekræfter: Ja, Tidal betaler mere end Spotify

Meget er blevet skrevet om Jay-Z's nye streaming-tjeneste, Tidal, i den seneste tid. Blandt andet, at deres app er forsvundet fra App Store, for slet ikke at glemme de mange store kunstnere, der har kritiseret tjenesten. Jay-Z har derfor gjort en ihærdig indsats for at få vendt skuden, blandt andet ved at foretage en rundringning og takke dem, der har valgt Tidal som streaming-tjeneste, og han har efterfølgende grebet til tasterne på Twitter og svaret tilbage på kritikken. Nu har et anonymt, uafhængigt pladeselskab så delt de første beviser, der understøtter Tidal og tjenestens udbetalinger af royalties, skriver Fact Magazine.

De nyligt lækkede indtægter blev indsendt af hjemmesiden Digital Music News, der viser, at de royalties, som Tidal udbetaler, i gennemsnit er dobbelt så høje som konkurrenten Spotify, der hævder at give 0,48 kroner per stream til kunstneren. Hvis man ser på de seneste tal fra Tidal, så betaler de 0,8 kroner til ophavsmanden, ifølge hjemmesiden consequenceofsound.net

De lækkede tal viser også, at Tidal beholder 30 procent, hvilket er standarden for industrien. Jay-Z sagde dog ved lanceringen af ​​Tidal, at de ville udbetale 75 procent til kunstneren og dermed kun beholde 25 procent. Dog skal man tage højde for, at tallene er fra marts, hvor streaming-tjenesten ikke startede op før sidst på måneden, så Jay-Z har stadig en chance for at holde sit løfte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA