x

5 forunderlige facts om 5 Seconds of Summer

5 forunderlige facts om 5 Seconds of Summer

Det hypede australske pop-punk-boyband 5 Seconds of Summer giver koncert i Forum i København tirsdag den 12. maj. De unge, hvinende piger har stået i kø for at få billetter, og der er da også ganske udsolgt. 

Hvad har Luke Hemmings (forsanger, guitar), Michael Clifford (guitar, vokal), Calum Hood (bas, vokal) og Ashton Irwin (trommer, vokal) efterhånden med sig i bagagen, når de ankommer til Forum? Vi giver dig hermed fem forunderlige facts om 5 Seconds of Summer: 

1. Bandets selvbetitlede debutalbum fra 2014 har ligget nummer et i Australien, Danmark, Belgien, Canada, Irland, New Zealand, Holland og USA. På verdensplan er albummet solgt i mere en to millioner eksemplarer. Australierne har desuden udgivet en liveplade, "LiveSOS", der kom på gaden i december 2014. 

2. 5 Seconds of Summers video til deres til dato største hit, "She Looks So Perfect", har mere end 131 millioner views på YouTube. Sangen var den første single fra bandets debutalbum.

3. Gruppen var oprindeligt et YouTube-fænomen, der postede videoer af sig selv, hvori de spiller coverversioner af kendte og mindre kendte sange. Det var tilbage i 2011. 5 Seconds of Summer fik deres internationale berømmelse, efter One Direction inviterede gruppen med på deres "Take Me Home Tour" i 2013. Bandet gentog succesen i 2014, da de også tog med som support på One Directions "Where We Are World Tour".  

4. Gruppen vandt i 2014 en American Music Award for "New Artist of the Year", og de optrådte desuden også under showet. 5 Seconds of Summer har også optrådt ved det prestigefyldte Billboard Music Awards i maj 2014. 

5. Bandet har i skrivende stund over 9,2 millioner følgere på Facebook. I oktober 2014 kunne de dele nyheden om, at de har fået deres eget computerspil, hvori de er tegnet som superhelte, der bekæmper ninjas. 

I hele maj og starten af juni er 5 Seconds of Summer på tour rundt i Europa og vender altså snuden mod København den 12. maj 2015. 

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA