x

Guide: Her er weekendens bedste fester

Guide: Her er weekendens bedste fester

GAFFA sætter fokus på den elektroniske musik og det sprudlende festmiljø med en fast ugentlig guide til, hvor man finder de bedste fester, de mest interessante dj's og de livligste dansegulve. Følg med her!

Dobbelt-releasefest og fyldt dansegulv
Weekendens mest intense fest bliver med stor sandsynlighed lørdagens brag på KB18, hvor pladeselskabet Iboga (og deres vilde venner) rykker ind med et lineup, der nok skal fylde det ellers ret rummelige dansegulv HELT op frem til den lyse morgen and way beyond.

Festen fejrer releasen af nye albums fra danske Beat Bizarre (jeg vil anbefale, at du trykker play ovenfor) og svenske Gaudium. Derudover spiller Loud (Israel) og Second (Brasilien) samt danske Pr0fane, Banel, Joel Rowdy og Pras. Sidstnævnte spiller et oldskool-Iboga-sæt, så der vil næppe være et øje tørt på dansegulvet. Eller en arm, der ikke er over hovedet. 150 i døren.

Hvad: Iboga & Friends – Beat Bizarre og Gaudium-releasefest
Hvor: KB18, Kødboderne 18, Kbh. V.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23.55 til 09
Hvordan: Facebook-link


Technobaron (og Kong) på Boxen
Stort navn på Boxen lørdag, hvor det, med lidt forsinkelse på, endelig er blevet tid til britiske Dave Clarke, der kaldes "technoens baron" og er kendt for ikke at forberede sine sets, fordi han godt kan lide at spille "instinktivt" og "være på tæerne".

Dave Clarke udgav sit første track i 1990, så har været med på technoscenen længe, men det er ikke kun på mainfloor, der er mange års erfaring bag pulten: På Red Box i kælderen spiller dj Kong et All Night 30-årsjubilæums-sæt. Der er helt sikkert mange spændende vinyler med i pladetasken. Asmus Odsat og Mads Rehl supplerer Dave Clarke på mainfloor.

Hvad: Dave Clarke
Hvor: Culture Box, Kronprinsessegade 54a, Kbh. K.
Hvornår: Lørdag fra kl. 23
Hvordan: Facebook-link


Superhoe rykker på Twin Peaks-klub
Den svedigtfrække fredagsklub Superhoe, som normalt holder til på Jolene, rykker pløkkerne op og ballerne ind på Twin Peaks-klubben Blue Velvet fredag aften med et visit, der bliver fyldt med liret garaget og, somd e slev kalder det, pianotrut-house. Helt perfekt ord for dén genre. Tim Driver, Inspekta Skratch, Jkamata og Klaus Boss står bag pulten.

Hvad: Superhoe gæster Blue Velvet
Hvor: Blue Velvet
Hvornår: Fredag fra 23
Hvordan: Facebook-link


Vild 90'erfest
90'erne er for længst blevet retro, og den 8. maj er der gigantisk 90'erfest af den sjovere slags – med fokus på 90er-house, 90'er-rave/eurodance plus breakbeats og gabba (ja, den der hurtigere-end-hurtig Rotterdam-techno. Aftenens dj's er Anex Ample, dj Sydhavnen, Club X Cats og Peckerhead. Arrangørerne lover bl.a. glowsticks overalt og veganerkage. Husk kontanter. 50 kr. i døren.

Hvad: 90'erfest
Hvor: BumZen, Baldersgade 20, Kbh. N.
Hvornår: Fredag 8. maj fra 20 til 04
Hvordan: Facebook-link


Farvestrålende søndag
Det er en stor weekend i festland, og den fortsætter da også ind i søndagen, hvor årets Color Run indtager Valbyparken med den mest farvestrålende 5-kilometers løbetur i verden. Konceptet: Alle deltagere starter løbet i hvidt tøj, og ved hver farvepost kastes der kulørt pulver på alle deltagerne, som altså gradvist bliver mere og mere regnbuefarvede. Det hele ender i et meget fotogent og festligt farvehav med dj's, konfettikanoner og behørigt endorfinopløftet stemning, og der er selvfølgelig også masser af musik langs ruten. Sidste år deltog 10.000, og der må også danses undervejs.

Color Run rykker herefter videre til Odense, Aarhus, Herning, Slagelse, Aalborg og Kolding.

Hvad: The Color Run
Hvor: Valbyparken, Hammelstrupvej 41, Valby
Hvornår: Søndag 10. maj
Hvordan: Facebook-link


Kosmisk disco på Train
Train i Aarhus har besøg af den 23-årige producer og pianist Matoma, der med sit remix af Notorious BIG ft. Ja Rules "Old Thing Back" gik fra helt ukendt til over 10 millioner plays på soundcloud. På bare 5 måneder. Desuden spiller italiensk/belgiske Aeroplane kosmisk disco. 80 i døren.

Hvad: Matoma
Hvor: Train, Toldbodgade 6, Aarhus
Hvornår: 10. maj
Hvordan: http://partyin.dk/aarhus/train/36605


Holder du den vildeste fest? Send info til [email protected]


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA