x

Jimi Hendrix får endelig officiel film-biografi

Jimi Hendrix får endelig officiel film-biografi

Godt nyt til fans af guitarlegenden Jimi Hendrix. Boet efter den afdøde guitarist har langt om længe indgået en aftale med Legendary Pictures om en offciel film om legenden. Der er snak om, at instruktøren Paul Grengrass ("United 93", "Captain Phillips") skal stå bag projektet, der er baseret på et manuskript af Scott Silver ("8 Mile"), og filmen kommer selvfølgelig til at indeholde Hendrix' egen musik. Det skriver Rolling Stone.

Greengrass and Legendary's Thomas Tull nærmede sig Experience Hendrix for fire år siden med et manuskript af Max Borenstein, men de var ikke i stand til at opnå enighed om en film, da boet bekymrede sig for, hvordan en film muligvis ville kunne skade salget af guitargudens bagkatalog. 

Denne uenighed gjorde det muligt for John Ridley ("12 Years a Slave") at filmatisere sin uautoriserede film "Jimi: All By My Side", hvor Outkast-medlemmet Andre 3000 spillede Hendrix. Denne film floppede dog grelt og modtog også en stor del kritik - blandt andet af en af Hendrix' ekskærester, der mente, at guitaristen blev alt for voldeligt fremstillet. 

Den nye film har selvfølgelig også den fordel i forhold til sin forgænger, at den rent faktisk har adgang til Hendrix' musik. Hvordan kan man da i det hele taget også lave en film om en af rockens største guitarstjerner uden hans musik?

Jimi Hendrix døde i 1970 og efterlod sig et væld af uudgivet materiale, som sidenhen er udkommet i en lind strøm af udgivelser. Den seneste "People, Hell & Angels" udkom i 2013. Den modtog dog kun middelkarakter af GAFFAs musikanmelder Henrik Friis.

Han begrundede sine tre stjerner med: ""12 hidtil uudgivne indspilninger" siger reklamerne. Men fordi der først og fremmest er tale om alternative takes af allerede kendt materiale, numre renset for fortidens efterproducerede synder etc. ér "People, Hell & Angels" – som den seneste lange række udgivelser med guitar-ikonet – kun for rock-ærkæologiske Hendrix-nørder. Så er det sagt."

Vi tager lige en klassiker til at kickstarte søndag morgen med:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA