x

Don McLean giver to koncerter i Danmark

Don McLean giver to koncerter i Danmark

Den amerikanske komponist og sanger Don McLean er en erfaren herre med over 4000 spillede koncerter under vesten og med hits som "Vincent" og ikke mindst "American Pie" i sit bagkatalog. Nu er det netop afsløret, at legenden gæster to danske spillesteder i forbindelse med sin "The American Troubadour Tour" i år, hvor han vil spille sine velkendte sange. Der er tale om Kulturværftet i Helsingør torsdag den 8. oktober samt Musikhuset i Aarhus lørdag den 10. oktober. 

Don McLean er som sagt ekstremt kendt for sin ballade "American Pie" fra 1971, som blandt andre Madonna har fortolket, og som er stærkt inspireret af flystyrtet, der kostede de famøse kunstnere Buddy Holly, Rirchie Valens og J. P. Richardson livet i 1959. Det andet store hit "Vincent", som også er kendt under titlen "Starry Starry Night", tager ligeledes afsæt i biografiske begivenheder. Nummeret, der omhandler Vincent Van Goghs liv, er i mange år blevet afspillet dagligt på Van Gogh-museet i Amsterdam. Den velkendte folk-stjerne har ud over sine velkendte hits også siden 1970'erne indspillet og udsendt over 40 guld- og platinudgivelser, og i 2012 blev han tildelt BBC's "Folk Music Lifetime Achievement Award". 

Billetsalget til de to koncerter på dansk jord begynder torsdag den 13. maj 2015 kl. 10:00. Du kan købe billetter til koncerten i Helsingør her, og til koncerten i Aarhus her


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA