x

American Idol stopper

American Idol stopper

13 år og 15 sæsoner blev det til for "American Idol", for den kommende sæson bliver den sidste.

"American Idol" har ellers været en fast del af sendefladen siden 2002 og har formået at skabe nogle store navne, blandt andet vinderen af første sæson, Kelly Clarkson, og fjerde sæsons vinder Carrie Underwood. Det er dog ikke kun vindere af showet, der efterfølgende har skabt sig en karriere, det har også blandt andet Chris Daughtry, som er den tredje mest sælgende American Idol-deltager, kun overgået af Clarkson og Underwood. Derudover har "American Idol" også skudt Adam Lamberts karriere i gang, en karriere, der ud over solosucces også har givet ham en plads som forsanger i det legendariske rockband Queen.  

På trods af de tidligere deltageres succes, der blandt andet tæller 13 Grammy Awards, så har showets egen succes været dalende siden 2010, hvor en af de mest prominente dommere, Simon Cowell, forlod showet til fordel for rivalen "The X Factor" på samme netværk. "The X Factor" blev dog skrottet tidligere i år, efter at Simon Cowell forlod showet for at vende tilbage til "The X Factor UK" sidste år. 
Derfor har programmet også måttte kæmpe med et svindende seertal. Hvor de i 2006 toppede med over 31 millioner seere om ugen, står de nu i dag med cirka 10 millioner seere, hvilket dog stadig er ret højt (The Simpsons har eksempelvis gennemsnitligt kun 5 millioner seere), men showet er til gengæld dyr i drift for producenten Fox og kræver tre timer af sendefladen to gange om ugen.

Den sidste sæson af "American Idol" har premiere til næste år og vil blive gæstet af nogle af showets største stjerner, heriblandt Kelly Clarkson, Carrie Underwood, Chris Daughtry, Jennifer Hudson og Adam Lambert, som vil indtage scenen endnu en gang.  

Lyt til Adam Lamberts "Ghost Town", fra hans seneste album, "The Orignial High", der ramte gaden i sidste måned:

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA