x

Guns N' Roses-klassiker - blot et plagiat?

Guns N' Roses-klassiker - blot et plagiat?

I musikbranchen er der for tiden ofte hyppige diskussioner om, hvorvidt en sang er original i sig selv, eller om der er tale om et plagiat. Bedste eksempel for tiden er den stort opblæste retssag om Robin Thicke og Pharrell Williams' sang "Blurred Lines", hvor Thicke og Williams af retten i Los Angeles er blevet dømt til at betale Marvin Gayes familie en millionerstatning for angiveligt at have kopieret Marvin Gaye-nummeret "Got To Give It Up". Nu flyver der imidlertid historier rundt om, at et andet kendt hit af en noget ældre karakter også har lånt lidt i tilblivelsen.

Det drejer sig ifølge den australske hjemmeside Max TV om Guns N' Roses' rockklassiker "Sweet Child O' Mine", der angiveligt har mere end bare årti tilfælles med australske Crawls "Unpublished Critics". Crawls sang er fra 1981, og kom altså til verden seks år før Guns N' Roses udgav deres debutalbum "Appetite for Destruction".

Lytter man til de to sange, falder man også over en række ligheder. Melodien er både i vers og omkvæd uhyre lig hinanden, og ignorerer man det ikoniske riff fra Guns N' Roses-guitaristen Slash, bliver det pludselig svært at høre forskel. Tilføjes skal det, at der ikke er tale om, at en ny retssag kunne være på trapperne.

Bedøm selv her, om du mener, sammenligningerne har noget på sig:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA