x

Kato lægger vægt på sangskrivningen på sit nye album

Kato lægger vægt på sangskrivningen på sit nye album

Kato har brugt de sidste to år på at lave sit nye album Now, og størstedelen af tiden og energien er gået til at skrive sange. For hvor hans tidligere materiale med Katos egne ord har været "en lidt letbenet omgang i et positivt univers, har det denne gang været vigtigt for Kato at tage det et spadestik dybere og blive mere personlig i sin musik.

– Før i tiden lavede jeg bare beats og produktioner, og se kunne de vokalister, der var med, nærmest bare skrive lige, hvad de ville hen over. Men denne gang har jeg villet udfordre mig selv ved at kaste mig over den del af mit håndværk, som jeg synes, jeg har været dårligst til. Det er simpelthen sangskrivningen, jeg har fundet mest spændene denne gang, det har fyldt mest for mig, og jeg har virkelig gjort meget for at udvikle mig på det punkt.

Hvad har du blandt andet gjort for at udvikle dig?

– Jeg har mødtes med en masse forskellige sangskrivere indenfor et væld af genrer. Blandt andet har jeg haft en hel flok sangskrivere med i Alanya, og jeg har været i London for at mødes med forskellige dygtige folk, der har øst ud af deres erfaring. Det hat virkelig lært mig meget, og jeg tror, folk vil blive overraskede over, hvor personligt, det er denne gang. For hvis de lytter efter, kan de finde ud af, hvordan jeg har gået og haft det de sidste to år. Det er meget atypisk mig i virkeligheden. Jeg har virkelig åbnet på en helt anden måde end hidtil, og jeg synes også, det har været med til at udvikle mig som person. Altså, nu skal det jo ikke lyde som om, det er en helt plade fyldt med personlige issues – en musikalsk psykolog-session – men alligevel lidt…

Er du nervøs over, hvordan folk tager imod det, når nu det er så personligt?

– Faktisk ikke, for det har været så stor en oplevelse for mig selv. Men jeg håber da, folk kan høre, det er et stort skridt for mig, og sætter pris på, at jeg har fået god musik ud af personlige ting. Pladen er et perfekt billede på, hvor jeg er lige nu – som musiker og som menneske. Rent musikalsk er den også mere organisk, funky, soul'et og knap så EDM-agtig. Og jeg tror, den kan røre folk mere end sange om sjusser og "pop den booty bitch". Selvom jeg også elsker at lave sådan nogle sange, men dem er der ikke nogle af på den nye plade.

Du har jo også en markant dansk sangskriver-profil med inde over, Mads Langer er med om bord denne gang…

– Ja, og han har virkelig stået højt på min ønskeliste længe. Jeg er så glad og stolt over, at han har haft lyst til at være med. Og jeg tager det som et kæmpe skulderklap, for det betyder jo, at jeg har skrevet en sang, der er så god, at en vanvittigt dygtig mand som ham har lyst til at medvirke på den. Jeg har altid været vild med hans musik, jeg synes han er så sindssygt musikalsk. Og så har jeg fundet ud af, at Mads og jeg i virkeligheden er ret ens i vores måder at gå til tingene på. Nummeret er en perfekt kombination af hans verden og min, og samarbejdet er en klar understregning af, at jeg er på vej et andet sted hen. Et mere seriøst sted.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA