x

The Dø kommer til Danmark

The Dø kommer til Danmark

Fransk-finske The Dø giver koncert i Danmark. Koncerten finder sted den 9. november i Store Vega.

The Dø gjorde sig for første gang bemærket med deres debutalbum "A Mouthful", som udkom i 2008, og det var skæv pop, som den fransk-finske sangerinde Olivia Merilathi og den franske multimusiker Dan Levy leverede; som en blanding af CocoRosie og The Cardigans.

Med en base i Paris blev duoen hurtigt set som et kultfænomen, der spillede på byens udsolgte klubber, og samme sommer stod den på festivaler i hele Europa, inklusive Roskilde Festival. Efterfølgende overgav bandet sig til USA, fordi The Dø efter den turné udgav det samme debutalbum to år senere i USA.

Da opfølgeren "Both Ways Open Jaws" blev udgivet i år 2011, havde The Dø cementeret sig med deres "freak-pop". Året efter spillede bandet både i København og Aarhus, men da de spillede på Loppen på Christiania i marts 2015, var det deres første danske koncert i tre år, og det var for at promovere deres tredje album "Shake Shook Shaken", som udkom i efteråret 2014. Billetterne var hurtigt udsolgt til koncerten.

På det samme album gjorde de op med deres akustiske udtryk, som også var store elementer på deres førnævnte albums, og anlagde et mere elektronisk udtryk. Resultatet blev belønnet med fem stjerner i anmeldelsen af "Shake Shook Shaken"-pladen, hvor GAFFAs anmelder Pelle Sonne Lohmann blandt andet skrev dette om albummet:

"Det er dybt imponerende, at duoen så elegant og på smertefri vis har formået at spore sig ind på en ny kunstnerisk retning."

Gik man glip af koncerten tidligere i år på Christinia, er der allerede en ny chance i efteråret, hvor kapiciteten for fans af bandet er opgraderet til Store Vega.

Koncerten finder som nævnt sted den 9. november i Store Vega, og billetterne kan købes fra på onsdag den 20. maj klokken 10:00 på billetlugens hjemmeside www.billetlugen.dk.

Varm op med musikvideoen til "Despair, Hangover & Ecstasy" fra albummet "Shake Shook Shaken":

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA