x

Stig fra D-A-D fylder 50

Stig fra D-A-D fylder 50

I dag fylder D-A-D's bassist Stig Pedersen 50 år.

Stig Pedersen indledte sin musikalske karriere i begyndelsen af 1980'erne i punkbandet ADS med blandt andre den senere Sort Sol-guitarist Lars Top-Galia. Stig Pedersen blev dog smidt ud af ADS og ville som hævn skabe et nyt band, der skulle blive større end ADS. Det blev til Disneyland After Dark, som han dannede med Jesper Binzer i 1984 og hurtigt blev større end ADS. I 1989 skiftede gruppen navn til D.A.D. – senere skrevet som D:A:D og D-A-D – for at undgå et sagsanlæg fra Disney-koncernen. 

D-A-D debuterede i 1985 med ep'en "Standing on the Never Never", som i 1986 blev fulgt op af albummet "Call of the Wild". På dette album og efterfølgeren "D.A.D. Draws a Circle" fra 1987 sang Stig Pedersen lead-vokal på udvalgte numre, blandt andre "Jonnie", "I'd Rather Live than Die" og "Black Crickets", inden han fra og med 1989 helt overlod forsangerrollen til Jesper Binzer. Han synger dog stadig lead-vokal på de gamle numre live.

Stig Pedersen er især kendt for at spille på specialfremstillede, tostrengede venstrehåndsbasser formet som eksempelvis en raket, et kohoved og en oliven med pind igennem, ligesom han har en helt gennemsigtig bas. Han er også berømt for sine fantasifulde, ofte tætsiddende sceneoutfits og for at optræde i en hjelm med fyrværkeri.

I 1997 var Stig Pedersen involveret i et meget medieomtalt slagsmål med Thomas Helmig, som han dog hurtigt blev ven med igen, og som Helmig siden har omtalt som "lidt fuldemandstjatteri i baren".

D-A-D har udgivet 11 studiealbum, senest "DIC.NII.LAN.DAFT.ERD.ARK" fra 2011. Sidste år tog de på en længere 30 års jubilæumsturné i ind- og udland.

Se D-A-D med Stig i front fremføre "I'd Rather Live Than Die" fra DR's Juleshow 2007:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA