x

Se traileren til rost Amy Winehouse-dokumentar

Se traileren til rost Amy Winehouse-dokumentar

Den officielle trailer til Asif Kapadias dokumentarfilm om den afdøde stjerne Amy Winehouse er netop blevet offentliggjort, efter at filmen har høstet store roser på Cannes Filmfestival. Ifølge anmelderne giver dokumentaren et unikt indblik i sangerindens personlighed, hendes forhold til kæresten Reg Traviss samt hendes far - og ikke mindst hendes musik. Især har Kapadias fokuseret på forbindelsen mellem Winehouses sangtekster og hendes privatliv. 

Filmens nærgående stil har dog fået de to mænd i Amys liv til at reagere negativt. "Filmen er fiktionaliseret og en forvrænget fremstilling af Amys liv", skrev Traviss i en kronik i den engelske avis "The Telegraph". Faderen er også utilfreds med måden, dokumentaren fremstiller ham på, og Winehouses familie tager således afstand fra den.

Ikke desto mindre fik Kapadias, der ogå står bag den roste dokumentar "Senna" om den aføde, brasilianske Formel 1-kører af samme navn, fremragende kritik i Cannes. "Filmen er 100 procent objektiv og baseret fuldstændig på interviews med folk, der kendte Amy", udtaler Kapadias. "Amy" har dansk premiere 30. juli i biografer landet over.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA