x

Jack White forsvarer streamingtjenesten Tidal

Jack White forsvarer streamingtjenesten Tidal

Musikernes moralske vogter eller elitært forfængelighedsprojekt? Den konkurrende streamingtjeneste til Spotify, Tidal, kritiseres af flere musikere for at kræve for høje udgifter af deres abonnenter til fordel for stjerner, der allerede tjener kassen. En måneds fuld streamingadgang til de over 25 millioner tracks og 75.000 musikvideoer i såkaldt lossless-lydkvalitet koster på Tidal 19,99 amerikanske dollars, mens det på Spotify koster 9,99 – dog i lavere lydkvalitet, og Tidal har også en udgave i lavere lydkvalitet til 9,99 dollar. 

Medejer af tjenesten, Jack White, slår nu et slag for sit hjertebarn. At Tidal skulle være et elitært projekt, der blot tjener til at understøtte kommercielle musikere, er ifølge White noget vrøvl:

"Det er dyrt at lave plader", lyder det fra stjernen på hans pladeselskabs Thirdman Records' hjemmeside. "Vi skal støtte musikerne ved at give dem de royalties, de fortjener - ikke ved at streame deres musik gratis".

Blandt ejerne af Tidal er Jay-Z, Madonna og Beyoncé, nogle af tidens største stjerner. White understreger dog, at tjenesten ikke kun distribuerer allerede succesfulde, kommercielle musikere, men også ukendte, up-coming bands, blandt andet fra hans eget pladeselskab: "Vi vil støtte de bands, der prøver at leve af deres musik, så de ikke behøver at tage ekstra jobs, og så de kan lave mere musik!", skriver White på hjemmesiden - "Der er intet elitært ved det".

Se hvad Spotifys medstifter og bestyrelsesformand, Martin Lorentzon, havde at sige om rivalen Tidal for nylig.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA