x

Beach House gæster Danmark med nyt album i ryggen

Beach House gæster Danmark med nyt album i ryggen

Den amerikanske gruppe Beach House giver koncert i Store Vega i København fredag den 13. november.

Beach House udkom med deres kritikerroste, selvbetitlede debutalbum i 2006, et album, som gav bandet prominente indie-fans, inklusive Grizzly Bear, som efterfølgende inviterede dem med på deres tour,som supportnavn. I 2008 udkom albummet "Devotion", og de brød for alvor igennem med albummet "Teen Dream" fra 2010. I 2012 fulgte de albummet op med "Bloom" og den 28. august kan fans af bandet glæde sig til deres femte udspil, som har fået titlen "Depression Cherry". Bandet fortæller således om albummet:

"Generelt viser dette album en tilbagevenden til det simple, hvor sangene er centreret omkring en melodi og få instrumenter, med livetrommer, der spiller en langt mindre rolle end tidligere. Den voksende succes med "Teen Dream" og "Bloom" bragte os til større scener og sale og til et højere og mere aggressivt sted, som er et sted længere fra vores naturlige tendenser. Her (på det nye album, red.) fortsætter vi med at udvikle os og ikke tage hensyn til den kommercielle kontekst, som vi eksisterer i. 'Depression Cherry' er for os en farve, en energi, som beskriver stedet, som man ankommer til, når man bevæger sig igennem tilværelsens uendeligt varierede ruter."

Bandet blev dannet i år 2004 og består af sangerinde og keyboardspiller Victoria Legrand og multi-instrumentalist Alex Scally, og de har trommeslageren Dan Franz med sig, når de turnerer.

Sidste gang Beach House spillede i Vega, i 2012, fik de hele fem stjerner af GAFFAs anmelder Christian Erin-Madsen med blandt andet følgende ord:

"Shoegazer-koncentration, analoge synthesizer-lyde såvel som effekt-prægede guitarer og yderst enkelt programmerede trommer er opskriften bag de til tider melankolsk kølige, til tider håbefuldt dreampoppede musikalske vandringer, som gruppen tager."

Billetsalget starter fredag den 29. maj klokken 10:00 via www.livenation.dk og www.billetnet.dk 

Varm op med "Wild" fra gruppens stadig seneste album, "Bloom" fra 2012:

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA