x

Tenacious D-stifter gæster Danmark

Tenacious D-stifter gæster Danmark

Du kender måske Tenacious D som skuespilleren Jack Blacks musikalske frirum, hvor han kan gakke ud og spille heavy rock, når skuespiltjansen bliver for ensformig. Men medstifter af Tenacious D er også Kyle Gass (det er ham den skaldede), der ved siden af Jack Black fremstår som en næsten rolig og almindelig fyr. Imidlertid skal Kyle Gass også have noget at lave, når han ikke turnerer med "det bedste band på jorden", så derfor står han nu klar til en turné med eget band, der kommer forbi Amager Bio den 22. oktober: KGB - The Kyle Gass Band.

Bandet, hvis russisk klingende forkortelse næppe er tilfældig, bevæger sig ikke væk fra Kyle Gass' almindelige komfortzone, den humoristiske rockmusik, og udtaler om gruppen: "Hvis du er heldig nok til at bevidne denne flok rigtige mænd på turné, vil du hævet over enhver tvivl huske det som en af dit livs allerbedste dage. Hvis du er mindre heldig (men stadig pænt heldig) og kun har kastet ørerne på debut-pladen, så kan du regne dig for intet mindre end gravid." Det lægges altså ikke skjul på, at der er tale om noget helt specielt, når herrerne kommer til landet, ligesom man åbenbart som kvinde skal holde øje med maven, hvis man lægger ører til de musikalske ekspader.

Ud over Kyle Gass selv på guitar og fløjte består The Kyle Gass Band også af Tenacious D's turnéguitarist John Konesky, den "mytiske baslegende" Mike Bray og "percussion-geniet" Tim Spier. Sammen har de "i to år mellem mega-tours med Tenacious D (...) finpudset deres sound og skabt et mesterværk så mesterligt, at det kun kunne skabes med den dybe visdom der er forbeholdt… mestre.", og det vil til oktober vise sig, om de har slået et tilpas stort brød op.

Du kan lytte til Kyle Gass Bands muligvis selvbeskrivende sang "Manchild" her:

X


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA