x

GAFFA spørger politikerne: Hvad vil I gøre for musikken?

GAFFA spørger politikerne: Hvad vil I gøre for musikken?

GAFFA-redaktionen har hørt i byen, at der netop er blevet udskrevet valg, og derfor har vi, som menige medlemmer af den kulturelle sektor, taget kontakt til partiernes respektive kulturordførere for at stille dem et par spørgsmål om, hvad de vil gøre for musikken.

Den første, vi har fået svar fra, er Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti.

Alex Ahrendtsen er uddannet på Odense Universitet, hvorfra han er cand.mag i dansk, litteratur, religion og oldgræsk og har blandt andet udgivet flere skriverier omkring litteratur og religion. Før og sideløbende med sin politiske karriere har han haft arbejde i forlagsbranchen, ligesom han blandt andet er forlægger for Trykkefrihedsselskabets Bibliotek i Odense.

Alex Ahrendtsen startede sin politiske karriere i 2001, hvor han frem til 2007 var kandidat for Dansk Folkeparti i Svendborgkredsen, efterfølgende skiftede han kreds og er i dag opstillet som kandidat for Dansk Folkeparti i Odense sydkredsen.  

Ved sidste folketingsvalg i 2011 blev han så stemt ind i Folketinget, hvor han lige siden har fungeret som kulturordfører, samt børne- og undervisningsordfører for Dansk Folkeparti.

Hvad vil dit parti gøre for den rytmiske musik – af konkrete tiltag?

– Der skal ikke gøres noget særskilt for rytmisk musik. Jeg har altid ment, at opdeling i rytmisk, klassisk og så videre er lidt underlig, når vi taler musik i politik. Musik er musik, og vi vil gerne have, at mange flere spiller musik end i dag. 

Vil I omfordele penge fra den klassiske musik til den rytmiske musik?

– Det har vi ingen planer om.

Hvis du var kulturminister, hvad vil du så gøre af konkrete tiltag for kulturen?

– Dansk Folkeparti skal ikke i regering, så dette er ikke aktuelt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA