x

Bob Dylans koncert deler vandene

Bob Dylans koncert deler vandene

I går aftes spillede Bob Dylan koncert i Danmark for 18. gang i karrieren. Det foregik i et fyldt Forum i København, hvor de 9000 fans fik hele to timers musik for pengene.

I dag er reaktionerne overvejende positive. GAFFAs anmelder Mathias Nielsen uddeler fem stjerner:

"Fornøjelsen var ikke mindst, at man – på trods af den uendelige turnéplan – inde under den notoriske, bistre facade fornemmede en vis spilleglæde…"

Henrik Queitsch fra Ekstra Bladet går hele vejen med 6 stjerner:

"…musikken tordnede, lynede og slog gnister, så man forlod koncerten med brændemærker på sjælen."

Alt er dog ikke fryd og gammen for Bob D. Således vurderer GAFFAs kolleger på Soundvenue kun præstationen til 2 stjerner. Mikkel Falk kvitterer med følgende ord:

"Den karakteristiske nasale vokal er efterhånden blevet nærmest ufrivillig komisk at lytte på. Som et gurglende forpint dyr stønnede og sukkede Dylan sig gennem sit enestående bagkatalog." " Efter to timers søvndyssende bodega-blues burde selv Dylan indse, at alting har en ende."

Jakob Lambertsen i Jyllands Posten vælger middelvejen og uddeler 4 stjerner:

"Ud over at foredrage sine sange var han primært orgelspiller ved koncerten i København. En forbløffende udtryksfuld én. Så var det til at bære over med, at han hverken sang eller spillede til sit publikum, men nærmest til sig selv."

Der er dog mestendels enighed om, at koncerten i aftes var blandt de absolut bedre Dylan har spillet i Danmark, og at den langt overstrålede præstationen på Roskilde sidste sommer.

Allerede d. 5. maj er Dylan igen i landet, når han spiller i Messecenter Herning.

Læs GAFFAs anmeldelse af koncerten


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA