x

Lyt: 11 essentielle sange i juni

Lyt: 11 essentielle sange i juni

Vi går snart i gang med en ny måned, og derfor har vi fundet 11 nye sange, du bare SKAL høre.

Hør sangene nedenfor.

Xtra Naan – Malk Mig

Det er tre år siden, de første gang blev nævnt her på listen, og nu er de omsider klar med nyt i form af en ep. Vi snakker selvfølgelig om de glutenglade rappere i Xtra Naan, der udgøres af d'herrer Tue, Peder og Simon, der sammen og hver for sig har så vægtige ting på cv'et som Bademestrenes Storhedstid, Jim Daggerthuggert og flere remixes af Beastie Boys. Tjek singlen og ikke mindst videoen til Malk Mig.

The Arcs – Stay In My Corner

Senere på sommeren udsender frontmand Dan Auerbach fra Northside-aktuelle The Black Keys debutalbummet med sit nye sideprojekt The Arcs. En 7"-single er allerede ude med to sange inspireret af boksekampen mellem Floyd Mayweather mod Manny Pacquiao.

Disclosure – Bang That

De britiske brødre Howard og Guy Lawrence, der udgør den populære houseduo Disclosure, har her to år efter debutalbummet Settle endelig givet ny lyd fra sig i form at den bastunge single Bang That. Det forlyder også, at et nyt album skulle være på trapperne. 

Lindemann – Skills In Pills

Vi skal hele seks år tilbage i tiden for at finde det seneste album Liebe Ist Für Alle Da med det poppede industrial-metalband Rammstein. Heldigvis er sanger Till Lindemann nu aktuel med soloprojektet Lindemann, der er lavet sammen med svenske Peter Tägtgren fra Hypocrisy.

Giorgio Moroder – Tom's Diner (feat. Britney Spears)

Diskokongen Giorgio Moroder har netop endt 30 års albumpause med udspillet Déjà Vu, hvor navne som Sia, Kylie Minogue, Kelis og Britney Spears gæster med vokal. Sidstnævnte er med på coverversionen af Tom's Diner, som Suzanne Vega hittede med for 28 år siden. 

Ian Castle – Time On

Mens Kashmir er på pause, måske for altid, er der blevet tid til andre projekter for de fire musikere. Første mand til at udsende materiale er bassist Mads Tunebjerg, der under navnet Ian Castle netop har udsendt 10" ep'en Ça Va. På den smidige og meditative Time On medvirker Chang Il Kim kendt som Chapper fra børne-tv.

The Chemical Brothers – Go (feat. Q-Tip)

Tom Rowlands og Ed Simons er efter fem års pause nu klar med opfølgeren til Further-albummet fra 2010. Denne gang har de to The Chemical Brothers fået vokal assistance i studiet af Beck, St. Vincent, Cate Le Bon og ikke mindst en af hiphoppens bedste stemmer Q-Tip, der medvirker på førstesinglen Go. Det nye album bærer titlen Born In The Echoes.

Communions – Summer's Oath

Københavnske Communions har i hastigt tempo vist sig at være en af de mest lovende nye navne herhjemme, og ikke kun fordi de spillemæssigt tager det ene kvantespring efter det andet. Der er i hvert fald ikke meget tilfælles med lyden fra sidste års post-punkede debut-ep og deres nye selvbetitlede ep, hvor ringlende guitar-melodier sender tankerne hen mod himmelske popstunder med Felt og The Cure.

Blur – Y'all Doomed

Dagen, hvor Blur udsendte deres første album i fuld holdopstilling i 16 år, sneg de også lige en ekstra 7" single ud som prikken over i'et. Sangen Y'all Doomed er en af de mest eksperimenterende og collageagtige sange i bandets i forvejen ret eklektiske karriere og indeholder et vokalstykke af guitaristen Graham Coxon. 

Vince Staples – Señorita

Long Beach-rapperen Vince Staples, der tidligere har gæstet numre med Earl Sweatshirt, Common og Dilated Peoples, stod for en af de mest interessante hiphop-udspil sidste år med ep'en Hell Can Wait, og forventningerne til dette års debutalbum Summertime ´06 er derfor skruet i vejret. Heldigvis skuffer den unge rapper ingenlunde på førstesinglen Señorita.

Future Islands – The Chase

Amerikanske Future Islands landede sig noget af en viral succes med videoen fra deres Late Show-optræden med nummeret Season (Waiting On You). Derfor virkede det også logisk at besøge David Letterman igen, mens tid stadig var, og lufte dansetrin samt den nye single The Chase.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA